Sony, 20 yıl sonra ilk kez bir akıllı telefon fabrikası açacak

Sony, 20 yıl sonra ilk kez bir akıllı telefon fabrikası açacak

2001'de haberleşme bölümünü Ericsson Mobile ile birleştirerek Sony Ericsson ortaklığını oluşturan Sony, sektördeki 2000 öncesi yıllarından beri mobil cihaz üretimi konusunda yatırımda bulunmadı. Ancak bugün Nikkei tarafından rapor edilen gelişmeye göre Sony, 20 yıl aradan sonra ilk kez bir akıllı telefon fabrikası açacak.

2011'de Tayland'da yaşanan sel felaketinden sonra üretimi durdurulan Pathum Thani bölgesindeki tesis, birkaç milyar yenlik (1 milyar yen = 24 milyon ₺) yatırımla yeniden faaliyete geçirilecek. Yeni biri üretim hattı eklenecek fabrikanın gelecek yıl operasyona başlaması ve yıllık birkaç milyon akıllı telefon üretmesi bekleniyor.

Sony Mobile departmanı ciddi ekonomik sıkıntılar yaşayan Japon elektronik devi, ay başında basına mobil bölümün zarar etmeye devam etmesi halinde Sony grup şirketlerinden çıkarılacağını açıklamıştı. Ancak yeni bir fabrika için milyonlarca lira yatırım yapılması şirketin mobilden vazgeçmeye sanıldığı kadar yakın olmadığını göstermiş oldu. İki yıl içerisinde kara geçmeyi uman Sony Mobile, geçen ay Xperia Z5 ürün ailesini gün yüzüne çıkarmıştı.



Eklenme tarihi: 22.10.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler