Sony'den 48 MP'lik akıllı telefon kamerası geliyor

Sony'den 48 MP'lik akıllı telefon kamerası geliyor

Akıllı telefon pazarında Xperia çözümleriyle genel itibarıyla kötü performans sergileyen Sony, tüketici elektroniğinin aksine mobil donanım piyasasında hiç olmadığı kadar başarılı bir tablo çiziyor. Özellikle Exmor kamera modülleriyle uzun süredir sektörün bir numaralı ismi olan Japon teknoloji devi, tanıttığı yeni yarı iletken çiple bu koltuğu bırakmaya niyetli olmadığını gösterdi.

Yayımlanan basın açıklamasıyla resmen duyurulan IMX586 model numaralı yeni Sony Exmor kamera çözümü, her biri 0,8 mikron büyüklüğünde 48 megapikselden oluşan çift katmana sahip yığınlı modül tasarımı sayesinde akıllı telefonların hiç olmadığı kadar pürüzsüz detaylara sahip çekimler yapabilmesine imkan tanıyacak.



Eylülden itibaren akıllı telefonlarda kullanılmaya başlayacağı müjdelenen yeni nesil CMOS kamera modülü, 48 MP'lik görüntü kayıt kabiliyetiyle hem fotoğraf hem de video çekimlerine seviye atlatacak. Kuşkusuz karanlık ortam çekim performansı da belirgin şekilde artış gösterecektir. IMX586'nın ilk olarak Xperia XZ3'te kendine yer bulması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 24.07.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler