Snapdragon 660 çipsetli ilk telefon Oppo R11 görüntülendi

Snapdragon 660 çipsetli ilk telefon Oppo R11 görüntülendi

Resmi tanıtımı yarın Çin'de düzenlenecek basın etkinliğinde gerçekleştirilecek olan Snapdragon 660, bu sene tıpkı selefi 650/652 gibi Çin pazarında kritik rol üstlenecek. Perakende satışta elde ettiği başarı sayesinde akıllı telefon piyasasında dengeleri değiştiren Oppo, yeni çipin ilk müşterisi olacak ve son birkaç yılda Qualcomm çipleriyle elde ettiği başarıyı tekrarlamaya çalışacak. Büyük umutlarla geliştirilen Snapdragon 660 çipsetli bu telefon: Oppo R11.

5,5 inç Full HD ekrana sahip olması beklenen iPhone 7 Plus görünümlü bu telefon, muhtemel 2017'de Çin pazarının en çok satan cihazı olacak. 16 MP çift arka kamera, 20 MP ön kamera, 4 GB RAM, 64 GB hafıza ve iOS görünümlü bir arayüzle süslenmiş Android 7.1 Nougat işletim sistemini beraberinde getirecek cihazın teknoloji dünyasının dikkatini çeken özelliği ise Snapdragon 660'tan başkası değil.

14 nm üretim süreciyle geliştirilen Snapdragon 660, Qualcomm'un orta segmentteki amiral gemi çip tasarımı olarak gösteriliyor. Özel tasarım Kyro 280 işlemci ve Adreno 512 GPU'nun kullanıldığı yongada sistem çözümü, iddiaya göre yaz sonuna kadar Oppo'dan başka bir üreticiye tedarik edilmeyecek. Firmanın bu ayrıcalığı son dönemdeki yüksek satış rakamlarına borçlu olduğu şüphesiz.



Eklenme tarihi: 8.05.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler