SMS atmak alkolden daha fazla öldürüyor

SMS atmak alkolden daha fazla öldürüyor

Birçok yeni teknolojiyi, uygulamayı, firmaların yeni dönemlerle ilgili stratejilerini sizinle paylaşırken mobil dünya ile ilgili farklı haberleri de sizlere iletmeye çalışıyoruz. Aynı bu haberde olduğu gibi cep telefonları hayatımızda birçok konuda yardımımıza koşarken herhangi bir dikkatsiz kullanım sonucu istenmeyen durumlara yol açabiliyor.

Amerika’da yapılan araştırmada bunu zaten gözler önüne seriyor. Araç kullanırken SMS atmak, alkollü araç kullanmaktan daha tehlikeli. New York Cohen Children’s Medical Center tarafından yapılan araştırmaya göre Amerika’da her yıl 300 binden fazla insan araç kullanırken SMS attığı için kaza geçiriyor ve geçen sene SMS atarken yapılan kazalar yüzünden 3 bin kişi hayatını kaybetti.

Alkolde bu oran 282 bin yaralanma ve 2 bin 700 ölüm. Ortaya çıkan sonuç ise gerçekten ilginç. Araç kullanırken SMS atmak alkollü olarak araç kullanmaktan çok daha tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. İngiltere’de araç kullanırken SMS atmak yasak. Amerika’da ve ülkemizde ise bu konuda herhangi bir yaptırım bulunmuyor. Bizim görevimiz ise siz ziyaretçilerimizi bu konuda uyarmak. Ne kadar acil olursa olsun hiçbir konu hayatınızdan daha önemli olamaz.



Eklenme tarihi: 13.05.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler