Sekiz çekirdekli Motorola X8 mobil işlem sistemi duyuruldu

Sekiz çekirdekli Motorola X8 mobil işlem sistemi duyuruldu


Sensör teknolojileriyle iç içe, uzun pil ömrü sunan akıllı telefonlar hazırladığını birçok kez dile getiren Motorola, nihayet 2013 ürün yelpazesindeki ilk ürünleri tanıttı. Verizon Wireless operatörüyle satılacak DROID Ultra, DROID MAXX ve DROID Mini'yi resmen gün yüzüne çıkaran tecrübeli üretici, telefonlarına Motorola X8 adını verdiği sekiz çekirdekli bir çipsetin eşlik ettiği açıkladı. CPU'nun etrafına konumlandırdığı donanım elemanlarıyla endüstrinin ilk mobil işlem sistemini oluşturduğunu ileri süren firma, Tayvanlı Qualcomm ile birlikte sıradışı bir yarı iletken çözüm ortaya çıkarmış.

Qualcomm'un Krait mimarisinden esinlenilerek geliştirilen 1.7 GHz hızında çift çekirdekli uygulama işlemci, 400 MHz'lik dört çekirdekli 16 paralel işlemci ve 512 Kb özelleşmiş önbelleğe sahip grafik işlemci ve 533 MHz hızında 2 GB DDR RAM'ye sahip Motorola X8, özel iki çekirdeğiyle diğer çipsetlerden farklılaşıyor. L-NLP olarak isimlendirilen doğal dil işlemcisi, mikrofon, gürültü engelleme fonksiyonu, ses sensörleri ve gelişmiş konuşma algılama teknolojileri aracılığıyla cihazın her zaman ses algılamak için hazır olmasını sağlıyor ve düşük güç tüketimi ile pil ömrünü en düşük düzeyde etkiliyor. İçerik işlemci ise; sensörler ve diğer bazı kaynaklardan gelen veriyi işleyerek Motorola'nın Active Display uyarı sisteminin çok az güçle kullanıcıya ulaştırılabilmesini mümkün kılıyor.

Kendi ihtiyaçlarına göre bir yongada sistem çözümü tasarlayan Motorola, Moto X ve yeni DROID'lerin her zaman ses algılama fonksiyonu ve ekran üzerine uyarıları yansıtan Active Display özelliğini aktif tutabilmesi için özel iki çekirdek ilavesiyle X8'i geliştirmiş. Qualcomm'un MSM8960 çipseti üzerinde çalışan Amerikalı firma, daha önce test araçlarında oldukça yüksek sonuçlar elde eden çift çekirdekli MSM8960DT yongasını oluşturmuş. Halihazırda DROID Ultra, DROID MAXX ve DROD Mini'ye eşlik eden Motorola X8/MSM8960DT'nin uluslararası pazara Moto X ile sürülmesi bekleniyor.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 24.07.2013
Kaynak: Taylor Wimberly

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler