Şekil değiştiren telefon MorePhone

Şekil değiştiren telefon MorePhone

Akıllı telefonların artık hemen hemen tasarım, ekran, donanım özellikleri ile birlikte birbirine çok benzediği günümüzde bu cihazları farklılaştırmak için yapılan çalışmalarda pek tabii ki farklı bir önem kazanıyor.

Şekil değiştiren cep telefonu da bu amaçla yapılmış ve henüz prototip aşamasında olan bir telefon. Queen Üniversitesi Human Media Lab tarafından geliştirilme aşamasındaki telefon, gelen çağrı, arama, mesaj gibi bildirimlere göre esneyerek şekil değiştiriyor. İçerisinde yer alan alaşımlı tellerin özelliği olan ve duruma göre kıvrılıp esneyebilen cihazın tüm hareketleri özelleştirilebiliyor.


Proje hakkında açıklama yapan Dr. Vertegaal MorePhone sayesinde telefonun dış gövdesine bakılarak gelen bildirimler hakkında bilgi sahibi olabileceklerini belirtti. Dr. Vertegaal geliştirilen bu teknolojinin 5 ile 10 sene arasında hayatımızdaki yerini alacağının da altını özellikle çizdi.

Esnek ekranlarla birlikte bu teknolojiler akıllı telefonların geleceğinde önemli yeri olacağı kesin. Hayatımızda ne kadar yer kaplayacakları ve nasıl bir kullanım şekliyle karşımıza çıkacakları ise büyük bir merak konusu.



Eklenme tarihi: 1.05.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler