Sandisk'in yeni talipleri Samsung ve Western Digital oldu

Sandisk'in yeni talipleri Samsung ve Western Digital oldu

SanDisk, beş binden fazla patentiyle teknoloji dünyasının en güçlü portföylerinden birini elinde bulunduruyor. Dolayısıyla tekliflere açık olduğu şu dönemde birden fazla şirketle satın alım ya da birleşme görüşmeleri yürütüyor. BusinessKorea ve Bloomberg'in son raporlarına göre, uzayıp giden şirketler lsitesine Samsung ve Wester Digital de eklendi. Daha önce Micron ile Pekin merkezli Tsinghua Unigroup'un teklif verdiği Kaliforniyalı bellek çipi üreticisi, büyük ihtimalle hafta içerisinde bu dört isimden biriyle anlaşmaya varacak.

SanDisk'i bünyesine katmak için ilk kez 2008'de hamle yapan Samsung, satış fiyatında anlaşamayınca bu alımı rafa kaldırmıştı. BusinessKorea, tecrübeli üreticinin bu defa bekleyip gelişmeleri izlemeyi tercih edeceğini söylüyor. Zira halihazırda SSD ve NAND flaş bellek piyasalarında açık ara lider konumundaki Samsung açısından 14 milyar dolar civarındaki pazar payıyla SanDisk'in satın alınması, ödenen meblayı haklı çıkarak seviyede bir etki yapamayacaktır.

Öte yandan %15 hissesini Tsinghua Unigroup'a satan Western Digital, Bloomberg'in şirket içerisindeki kaynaklarına göre SanDisk'i almaya en yakın isim konumunda. Görüşmelerin ileri düzeyde devam ettiğini bildiren kaynak, yarın son çeyrek mali raporunu açıklayacak olan SanDisk'in bu açıklamasından sonra kararını ilan edebileceğini düşünüyor.

Silikon Vadisi merkezli firmalar, ekonomik hacmi 300 milyar doları aşan yarı iletken piyasasında Uzak Doğulu şirketlerin üretim konusundaki hamleleri sonrası fiyatları piyasa standartlarında tutmakta zorluk çekiyor. Bu yüzden satın alım anlaşmalarıyla ayakta kalmaya çalışan endüstrinin önemli oyuncuları, Çinli şirketlere satışta ABD'den onay alamayınca çareyi birleşmekte buluyor. Bu yıl en hareketli günlerini yaşayan piyasada bakalım başka hangi isimlerin el değiştirdiğine şahit olacağız.



Eklenme tarihi: 20.10.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler