Tizen işletim sistemli Samsung Z1 resmen piyasaya sürüldü

Tizen işletim sistemli Samsung Z1 resmen piyasaya sürüldü

Kurduğu Tizen platformu kapsamında kendi açık kaynak kodlu işletim sistemini geliştiren Samsung, nihayet ilk Tizen telefonunu piyasaya sürdü. Uzun uğraşlar sonucu ilk olarak Samsung Z ve sonrasında giriş seviyeye yönelik Z1 modelini geliştiren üretici, Z1'in Hindistan'da başlayan satışıyla ilk kez pazara açılmış oldu.

Kasa tasarımı bakımından son Samsung telefonlarıyla büyük benzerlik gösteren Samsung Z1, 4 inç 800 x 480 piksel ekran, 768 MB RAM, 4 GB hafıza, 64 GB'ye kadar microSD desteği, 1,2 GHz çift çekirdekli işlemci, 3,1 MP arka, 0,3 MP ön kamera, Wi-Fi, Blutooth, GPS, GLONASS, FM Radyo, 1.500 mAh pil ve Tizen 2.3 işletim sistemine sahip. Ultra Power Saving Mode gibi bazı Android'li Samsung modellerine özgü fonksiyonları da bünyesinde barındıran telefon, siyah, beyaz ve kırmızı renk seçenekleriyle geliyor.

5.700 rupi, yani yaklaşık 210 TL fiyatla satılan Samsung Z1'in şimdilik başka hangi ülkelerde satışa sunulacağı bilinmiyor. Ancak Samsung'un Tizen ekosistemini terketmek bir kenara dursun, Internet of Things akıllı elektronikleri, buzdolapları, diğer bazı beyaz eşyaları ve televizyonlarına kadar geniş bir yelpazede değerlendireceğini bilmekte fayda var. Belki akıllı telefonlarda umduğu başarıyı elde etmesi zor görnen Tizen, şansını diğer sektörlerde aramaya devam edecek.

Samsung Z1 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 14.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler