Video: Tizen işletim sistemli Samsung Z'den ilk görüntüler

Video: Tizen işletim sistemli Samsung Z'den ilk görüntüler

Samsung ve kurucusu olduğu Tizen Vakfı'nın organize ettiği Tizen Geliştirici Konferansı 2014, hafta başında San Francisco'daki bir Hilton otelinde düzenlendi. Şimdiye kadarki en büyük Tizen etkinliği olarak nitelendirilen konferans, açık kaynak kodlu işletim sisteminin ilk akıllı telefonuyla katılımcıları heyecanlandırmayı başardı.

Samsung Z adı verilen ilk Tizen telefonu, yılın üçüncü çeyreğinde tüketicilerle buluşacak. Tizen 2.2.1 yazılımının ilk kez görücüye çıktığı cihazın tanıtımı, medyanın büyük ilgisiyle karşılaştı. Samsung'un konferanstaki sergi alanında Z'yi inceleme fırsatı bulan The Handheld Blog sitesi, yayınladığı videolarla hem Samsung Z hem de Tizen işletim sisteminin son sürümüne ışık tutmuş oldu.

4,8 inç büyüklüğünde HD Super AMOLED ekran, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 çipset, 8 MP kamera, 2.600 mAh pil ve yeni nesil Samsung TouchWiz Essence kullanıcı arayüzünü beraberinde getiren Z, Koreli üreticinin Android tabanlı Galaxy çözümlerinden pek de farkı olmayan bir yazılım görünümüne sahip. Ancak çok daha sade yapıdaki Tizen 2.2.1'in TouchWiz makyajlı versiyonu, bir referans telefon üzerinde sergilenmesine rağmen oldukça akıcı.

İlk etapta Rusya'da satılacak Samsung Z ve Tizen platformu hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki videolara göz atmanızı tavsiye ederiz.





Eklenme tarihi: 5.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler