Samsung Z: Dünyanın ilk Tizen akıllı telefonu

Samsung Z: Dünyanın ilk Tizen akıllı telefonu

Samsung, senelerdir üzerinde uğraştığı açık kaynak kodlu işletim sistemi Tizen için hazırladığı ilk telefonu nihayet duyurdu. Gelişiminde büyük pay sahibi olduğu Tizen platformunun ilk resmi akıllı telefonunu tüketicilerle buluşturmak için en iyi zamanı bekleyen tecrübeli üretici, uzun süredir beklenen bu cihazı önümüzdeki haftalarda satışa sunacak.

4,8 inç büyüklüğünde HD (1280 x 720 piksel) çözünürlüklü bir Super AMOLED ekranı beraberinde getiren dünyanın ilk Tizen akıllı telefonu,Samsung Z 2,3 GHz dört çekirdekli Krait 400 işlemci ile Adreno 330 GPU'ya sahip Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 çipset, 2GB sistem belleği, 16 GB dahili hafıza, 64 GB microSD kart desteği, 8 MP arka, 2 MP ön kamera, Bluetooth 4.0, Wi-Fi a/b/g/n, 2.600 mAh pil, Tizen 2.2.1 işletim sistemi ve Samsung TouchWiz Essence kullanıcı arayüzünü bünyesinde barındıracak.

4G LTE iletişim teknolojisine destek sunacağı bildirilen aygıta Samsung Z adı verilmiş. 136 gram ağırlığında ve 8,5 milimetre kalınlığındaki cihaz, Galaxy Note 3'teki dikişli suni deri arka kapak ve sivri köşelere sahip plastik bir kasayla geliyor. Download Booster ve S Health 3.0 uygulaması gibi Samsung cihazlarına özel yazılım fonksiyonlarının mevcut olacağı Z'nin ana ekran düğmesine entegre edilmiş bir parmak izi okuyucu da bulunuyor.

Temmuz ayından sonraki bir tarihte ilk etapta Rusya'da satışa çıkarılacak Samsung Z'nin diğer ülkelere de giriş yapacağı da bildirildi. Ancak şuan için ilk Tizen telefonunun Türkiye çıkış tarihiyle alakalı kesin bir bilgi bulunmuyor. Aygıtın Android işletim sistemli seleflerinden daha ucuz fiyatlandırılması bekleniyor.

Samsung Z sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 2.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler