Samsung, yarı iletken pazarında Intel ile arasındaki farkı kapatıyor

Samsung, yarı iletken pazarında Intel ile arasındaki farkı kapatıyor

Kendi yarı iletken çözümlerini kullandığı giriş seviyeden üst segmente kadar çok sayıda mobil cihaz piyasaya süren Samsung, silikon pazarında liderliğe yürüyor. Analistlerin 2015 verilerine göre, lider Intel ve Samsung arasındaki fark üç puana kadar geriledi.

Intel'in 2015'te yarı iletken pazarındaki payı %14,8 olurken, Samsung tarafında %0,9 artışla %11,6'ya ulaşıldı. 2012'de iki şirket arasındaki fark %5,3 iken, 2013'te %4,2 ve son olarak geçtiğimiz yıl %3,2 olarak ölçüldü. Giderek aradaki farkı kapatan Samsung'un 2020'ye kadar yarı iletken sektörünün liderliğini Amerikalı Intel'den devralması bekleniyor.

Samsung'un yükselişinde DRAM ve NAND flaş bellek çiplerinde endüstrinin en büyüğü olması büyük rol oynuyor. Öte yandan mobil cihazlarda giderek artan şirket içi çözümlerin kullanımı kendi müşterisi olan firmaya ürün gamında esneklik katıyor.

DRAM üreticisi bir diğer Koreli firma SK Hynix ise 2015 verilerine göre %4,8 pazar payına ulaşarak Qualcomm'u geçip sektörün üçüncü büyük ismi olmayı başardı.



Eklenme tarihi: 11.04.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler