Samsung yapılan kampanya nedeniyle HTC One'dan özür diledi

Samsung yapılan kampanya nedeniyle HTC One'dan özür diledi

Akıllı telefonlarda bazen rekabetin geldiği nokta uç sınırlara dayanırken akılcı reklam ve sivri göndermelere sürekli olarak rastlıyoruz. Bunun bir örneğini Samsung Galaxy S4 tanıtımında LG reklamında da görmüştük. Şimdi sizinle paylaşacağımız haberse biraz ileriye gitmiş ve etik olmayan değerler içeren bir karalama kampanyası karşısında Samsung’un HTC firmasından özür dilemesi ile ilgili.

Hemen hemen çıkış tarihleri aynı zaman denk gelen Samsung Galaxy S4 ve HTC One telefonları büyük bir rekabet içine girecek. Bu rekabet başlangıcındaTayvan’da HTC One için bir karalama kampanyası düzenlendi. Çeşitli medya mecaralarında HTC One’ı kötüleyen kullanıcılar Samsung Galaxy S4’ü ise öve öve bitiremediler. Samsung Tayvan çalışanlarının bu yorumlar karşılığında öğrencilere para ödediği gerçeği ise çok sonra ortaya çıktı.

Bu konudan rahatsız olan Samsung HTC ve tüm tüketicilerden bu talihsiz kampanya için özür diledi. Samsung bir açıklama da yayınlayarak şunları söyledi,

“Samsung Electronics, tüketicilerle şeffaf ve dürüst bir iletişim halindedir. Bu noktada dünya genelindeki tüm Samsung çalışanları da teşvik edilmektedir. Son gelişen olay büyük bir talihsizlik ve çalışanların temel ilkeleri yetersiz anlayışları sebep olmuştur. Samsung Electronics Tayvan faaliyetlerini Online Communications Credo ile tam uyumlu hale getirene kadar yorum gönderme ve pazarlama faaliyetlerini durdurmuştur. Olayın neden olduğu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Gelecekte bu tür olayların yaşanmaması için çalışanların eğitim ve öğretim durumu daha güçlendirilecektir.”



Eklenme tarihi: 19.04.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler