4K Ultra HD çözünürlüklü Samsung tablet prototipi görüntülendi

4K Ultra HD çözünürlüklü Samsung tablet prototipi görüntülendi

Tablet bilgisayar piyasasında WQXGA (2560 x 1600 piksel) çözünürlük standardının yaygınlaşmasında büyük rol oynayan Samsung, önümüzdeki hafta LCD'nin ardından aynı çözünürlüğe sahip OLED ekranlı tabletlerini de gün yüzüne çıkaracak. Ancak bir sonraki adım için şimdiden hazırlık yapan mobil sektörün lideri, 4K Ultra HD (3840 x 2160 piksel) tabletleri test etmeye başladı bile.

Fransa'nın başkenti Paris'teki bir Qualcomm etkinliğinde görüntülenen Samsung markalı tablet prototipi, Snapdragon 801 çipset ve en önemlisi de 4K ekranıyla katılımcıların beğenisine sunuldu. 12,2 inçlik aygıt, muhtemelen yakın zamanda Güney Koreli üreticinin NotePRO 12.2 tabletinin halefi olarak piyasaya sürülecek. 4K tabletlerin sanılanın aksine son kullanıcıya çok yakın olduğunu doğrulayan Qualcomm'un ürün yönetiminden sorumlu üst düzey başkan yardımcısı Raj Talluri, 2014 sona ermeden ilk 4K çözünürlüklü tablet bilgisayarların satışa çıkacağını müjdeledi.

Bu çözünürlükteki tabletlerin Snapdragon 801 yerine çok daha güçlü bir grafik işlemciyle donatılan Snapdragon 805 ya da muadili diğer yongada sistem çözümleriyle donatılması bekleniyor. Şimdilik Samsung'un 2014 ürün yelpazesinde böyle bir aygıt bulunduğunu kesin bir dille ifade etmek mümkün değil. Ancak prototip tanıtımına şimdiden başlayan tecrübeli teknoloji firmasının yeni panel teknolojilerini en yakın zamanda tüketicilerle buluşturmak için çalıştığını söylemek yanlış olmaz.



Eklenme tarihi: 6.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler