AMOLED ekranlı yeni bir Samsung tablet bilgisayarı geliyor

AMOLED ekranlı yeni bir Samsung tablet bilgisayarı geliyor

IFA 2011'de mobil pazara yönelik iki yenilikçi cihaz tanıtan Samsung, telefon-tablet melezi Galaxy Note ile birlikte Galaxy Tab 7.7'yi de görücüye çıkarmıştı. Super AMOLED ekranlı ilk tablet bilgisayar olan Tab 7.7, panelin yüksek maliyeti gerekçesiyle artan satış fiyatı ve üretim sıkıntıları yüzünden aynı zamanda firmanın AMOLED'li son modeli oldu. O dönemden bu yana geçen üç yıl boyunca OLED üretim teknolojilerini büyük bütçeli ar-ge çalışmaları sayesinde hızla geliştirmeyi başaran Samsung, yeni bir AMOLED tablet için hazır olduğunu düşünüyor.

Kısa süre önce SM-T800 model numarasıyla Samsung'un resmi sitesinde UAProf verisi listelenen bir tablet bilgisayarın WQXGA (2560 x 1600 piksel) çözünürlük standardını benimseyeceği öğrenilmişti. Yeni TabPRO ve NotePRO tabletler ile aynı çözünürlüğe sahip cihaz, güvenilir bilgi kaynağı Sammobile.com'a göre; Güney Koreli üreticinin Super AMOLED ekranla donatılan ikinci tableti olacak. Halihazırda aygıt üzerinde ultra düşük güç tüketim modu gibi Galaxy S5 fonksiyonlarını test eden Samsung, yakın bir tarihte cihazı resmileştirecek.

T800'ün yanı sıra T801 ve T805 model numaraları da internette listelenen tablet bilgisayar, Wi-Fi, 3G ve 4G LTE cihaz versiyonlarıyla tüketicilerin beğenisine sunulacak. Şuan için ekran büyüklüğü kesinleşmemiş olan aygıtın Tab 7.7 gibi telefon özelliğine sahip olma ihtimali oldukça düşük. Resmi duyurunun nisan-mayıs aylarında gerçekleştirilmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 14.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler