10 nm'lik Qualcomm Snapdragon 830'u Samsung üretecek

10 nm'lik Qualcomm Snapdragon 830'u Samsung üretecek

2015'te Samsung'un amiral gemi telefonlarında Snapdragon çipset kullanmayı bırakması, Qualcomm'a pahalıya mal olmuştu. O sene yine her sene olduğu gibi TSMC tarafından üretilen çipseti yüzünden birçok mobil cihazda aşırı ısınmaya yol açan San Diego merkezli yarı iletken tasarımcısı, bu sene üretimde Samsung ile işbirliğine gitti. Bunun mükafatı olarak Galaxy S7 ve Note 7'nin bazı modellerinde Qualcomm çipset kullanan Samsung, firmaya 100'ün üzerinde tasarım kazandıran Snapdragon 820 sayesinde seri üretim işbirliğini önümüzdeki yıl da sürdürecek.

ETNews tarafından yayımlanan habere göre, 10 nm üretim süreci teknolojisiyle geliştirilen Snapdragon 830 yongada sistem çözümü Samsung System LSI tesislerinde üretilecek. Halihazırda Qualcomm ile birlikte yonga paketinin baskılı devre katmanına ihtiyaç duymadan daha ucuza mal edilmesi ve daha ince bir formda üretilebilmesini sağlayacak FoPLP paketleme tekniği üzerinde çalışan Güney Koreli üretici, büyük ihtimalle üreteceği üst düzey çipseti Galaxy S8'in bazı modellerinde de kullanacak.

2016 son çeyreğinde seri üretimine başlanacak olan Snapdragon 830, yeni yılın ilk aylarında tüketiciyle buluşacak. Çipseti kullanacak ilk telefonların yine Çinli üreticiler olması ve şubat ayında onları Samsung'un amiral gemisiyle takip etmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 5.10.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler