Samsung'dan Apple için plastik OLED üretimine 7,4 milyar dolar yatırım

Samsung'dan Apple için plastik OLED üretimine 7,4 milyar dolar yatırım

Apple ile OLED tedariği üzerine yaptığı anlaşmanın detayları ortaya çıkmaya başlayan Samsung'un yatırım planı netleşti. ETNews tarafından yayımlanan habere göre, halihazırda 30 bin levha kapasiteli plastik tabanlı OLED üretiminin iki kademeden oluşan yatırımlar sonrası 90 bine yükseltilmesi amaçlanıyor.

Bu sene 3-4 trilyon won (7,5-10 milyar ₺) civarında yatırım yapmayı planlayan Samsung, 30 bin olan aylık levha üretimini 45 bine yükseltecek. Bu yatırımlar neticesinde Güney Kore'deki OLED materyal, kimyasal gaz, poliimid ve OLED üretim ekipmanı tedarikçilerinin ciddi yoğunluk yaşaması bekleniyor. Zira Seul merkezli teknoloji devinin birden fazla yatırım planıyla LTPS LCD üretiminden esnek OLED üretimine hızla geçiş yapmayı planladığı bildiriliyor.

Gelecek iPhone modellerine panel sağlama amacıyla yürürlüğe konan yatırım planının ikinci adımı 2017'de hayata geçirilecek. Bu hamleden sonra toplam harcamanın 22,5 milyar liraya çıkacağı ve aylık esnek OLED levha üretiminin de 45 bin daha artarak 90 bine yükseleceği ifade ediliyor.

Yalnızca Apple için değil, kendi Galaxy cihazları ve Çinli üreticiler için de daha fazla OLED üretmeyi planlayan Samsung'un bu alandaki 1 trilyon wonluk (2,5 milyar ₺) yatırımını 2016 sonuna kadar tamamlaması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 15.01.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler