Samsung'un OLED ekran üretimine yatırımı 13 milyar doları aştı

Samsung'un OLED ekran üretimine yatırımı 13 milyar doları aştı

OLED pazarına yönelik son analizini yayımlayan IHS Markit, Samsung'un yatırımları, esnek ekranların yükselişi ve Çinli üreticilerin geleceği hakkında önemli detaylar paylaştı. Artık her segmentten akıllı telefonun kullanabildiği OLED ekran, hâlâ Samsung hakimiyetinde bir sektör. IHS, bunun en önemli sebebinin son on yıldır artarak devam eden yatırımlar olduğunu belirtiyor.

2016'da OLED piyasası için yaklaşık 9 milyar dolar yatırım harcaması yapan Samsung, bu sene 13 milyar dolardan fazla yatırım yaparak rekor kırdı. Yatırımların ciddi bir kısmı üretim hacmini artırmak için harcanırken, bir kısmı ise esnek OLED panellerin ar-ge faaliyetlerinde kullanılıyor. Apple iPhone X sayesinde pazarın bundan sonra esnek OLED merkezli büyüme göstermesi bekleniyor.

Her yıl milyarlarca dolar harcayarak yüzde 96 seviyesindeki sektör hakimiyetini garanti altına almış görünen Samsung, yakında ilk büyük rakibiyle yüzleşecek. IHS Markit, 2020'de Çinli üreticilerin pazar payını %28'e kadar çıkaracağını öngörüyor. Kısa zamanda Çin'in Kore karşısında elde etmesi beklenen bu başarıda, ilk OLED fabrikasını faaliyete sokan, ikincinin inşasına başlayıp üçüncüsü için planlama yapan BOE büyük rol oynayacak. Firmanın önümüzdeki yıl en büyük yedi Çinli telefon üreticisi için OLED tedariğine başlaması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 25.12.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler