Samsung, iPhone 7'nin OLED ekran tedarikçisi olabilir

Samsung, iPhone 7'nin OLED ekran tedarikçisi olabilir

Apple CEO'su Tim Cook, iki yıl önce yaptığı açıklamada OLED ekranların renk doğruluğu konusunda güvensiz olduğunu söyleyerek LCD'ye rakip olamayacağını dile getirmişti. Ancak Güney Koreli üreticilerin yıllardır üzerinde çalıştığı organik LED paneller, günümüzde rakiplerini geride bırakarak mobil endüstrinin gözde teknolojisi haline gelmiş durumda. En üst segmentten giriş seviyeye kadar geniş bir ürün yelpazesinde kendine yer bulan OLED ekranlar, plastik tabanlı sürümleriyle üreticilere LCD çözümlerle asla elde edemeyecekleri avantajlar sağlıyor.

Üretimde dışa bağımlı bir firma olmasına rağmen yeni nesil teknolojileri müşterileriyle buluşturmakta bir hayli başarılı olan Apple, OLED ekranlar konusunda fikrinin değiştiğini ilk kez Apple Watch çözümüyle göstermişti. LG Display'in tedarik ettiği P-OLED paneli kullanan Apple saati, bu sayede hem enerji tüketimini azaltmış hem de panelin ince yapısı sayesinde daha büyük bir pille donatılabilmişti.

ETNews imzalı rapora göre, Apple'nin OLED tedarik zincirine potansiyel iPhone anlaşmasıyla birlikte yeni bir isim daha eklendi. İkinci nesil Apple Watch modeline kadar tek tedarikçiyle devam etmeyi planlayan Cupertino merkezli şirket, Koreli endüstri kaynaklarına göre Samsung ile anlaşmaya varmış. Üstelik gündemde bir de iPhone 7 anlaşması bulunuyor.

Son birkaç yılda büyük gelişme gösteren OLED ekran teknolojilerine geçişi gündemine alan Apple, iPhone 7 için Samsung ile testlere başlamış. Yürütülecek testler sonucunda LCD yerine OLED'in kullanılmasına karar verilirse 2007'den beri iPhone serisinde yaşanan en büyük donanımsal değişikliklerden biri gerçekleşecek. Henüz kullanılacak panellerin özellikleri hakkında konuşmak için erken. Yine de OLED'in 2016 model iPhone için yenilik ihtimalleri arasında bulunması bile heyecan verici.



Eklenme tarihi: 27.10.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler