Samsung'dan mobil RAM pazarında rekor performans

Samsung'dan mobil RAM pazarında rekor performans

Akıllı telefon pazarında iyi başlayan 2016 yılını Note 7 fiyaskosu yüzünden ciddi kayıpla kapatacak olan Samsung, bunu şimdiden mobil donanım sektöründeki başarısıyla telafi etmiş durumda. Ekran ve yarı iletken çip piyasalarının en büyük üreticilerinden biri olan Güney Koreli teknoloji devi, Çinli firmalara sattığı milyonlarca OLED panel ve bellek çözümleriyle yine mobil sektörün genel itibarıyla 2016'da en çok kazanan ismi oldu.

Medyanın akıllı telefon sektöründe kar eden tek üreticinin Apple olduğuna kanaat getirdiği şu günlerde, DRAMeXchange tarafından yayımlanan 2016 üçüncü çeyreği mobil RAM raporu endüstrinin asıl vaziyetine ışık tuttu. Samsung'un rekor performansla mobil RAM satışında 3 milyar dolar barajına ulaştığını ve %64,5 pazar payına ulaştığını duyuran analist firması, 10 nm sürecine hızlı adaptasyonu sayesinde firmanın sektörü tamamen domine etmeye yakın olduğuna işaret etti.

Samsung'un en yakın takipçisi olan bir diğer Güney Koreli üretici SK Hynix, %25,1'den %22,8'e gerileyen pazar payıyla küçülmeye devam ediyor. Onu %10,6'ya gerileyen Amerikalı Micron izliyor.

Bir süre önce 10 nm üretim süreci teknolojisiyle geliştirdiği sektörün ilk 8 GB LPDDR4 RAM çipini tanıtan Samsung, 2017'de markası ne olursa olsun akıllı telefon ve tablet çözümlerinin bir numaralı donanım tedarikçisi olmaya devam edecek.



Eklenme tarihi: 27.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler