Samsung ve LG U+ 5G teknolojisi geliştirme sürecinde işbirliği yapacak

Samsung ve LG U+ 5G teknolojisi geliştirme sürecinde işbirliği yapacak

5G için 2020 tarihinin kesinleşmesinden sonra Samsung'dan ilk önemli hamle geldi. 5G'nin geliştirme ve standart belirleme sürecinde en büyük söz sahibi ülke olan Güney Kore'nin iki haberleşme firması Samsung ve LG Grup şirketlerinden operatör LG U+ işbirliği yapacaklarını açıkladı. Dün 100'ü aşkın üst düzey yöneticinin katılımıyla Uzlaşma Bildirisi imzalayan şirketler, üç önemli hedef için 2020'ye kadar birlikte hareket etme kararı aldı.

Uluslararası Haberleşme Birliği (ITU) tarafından oluşturulan IMT-2020 ekibi dahil olmak üzere birden fazla 5G ar-ge grubuna dahil olan Samsung, ülkesindeki en büyük operatörlerden birini yanına çekerek teknoloji standartlaştırma yarışında öne çıkmayı amaçlıyor.

LG U+ ile ilk hedefinin geliştirilecek 5G teknolojisi için spektrum belirleme ve bunu küresel piyasada standartlaştırma olduğunu ifade eden Seul merkezli dünya devi, halihazırda Güney Kore hükümeti tarafından ITU'nun değerlendirmesine sunulan 6 frekans aralığından en uygununu belirleyip çalışmalarını 5G standartlarını belirlemek üzere kurulan IMT-2020'ye sunacak.

İkinci olarak ITU tarafından belirlenen yeterliliklere sahip bir 5G kablosuz iletişim teknolojisi geliştirme yolunda birlikte hareket edecek olan şirketler, 500 km/saat hızda dahi kesintisiz veri alışverişini mümkün kılan iletim imkanları, FD-MIMO (Tam boyutlu MIMO) anten teknolojisi ve gerek kablosuz iletişim ekipmanları gerekse mobil cihazlarla alakalı keşifleri birlikte yürütecek.

Üçüncü hedefini ise geliştirilen 5G teknolojisinin küresel çapta standart haline getirilmesi olarak açıklayan ikili, bu süreçte Samsung'un otoritesinden ve çeşitli 5G gruplarındaki ayrıcalıklı konumundan faydalanmaya çalışacak.

Her geçen gün 5G'ye dair daha somut adımlar atılsa da şuan için ITU tarafından öngörülen limitlere ulaşabilen bir ar-ge ekibi ortaya çıkmadı. Bu durum, 5G deneyiminin gerçek hayattaki ilk testlerini uzun bir süre daha beklemememiz gerektiğini gösteriyor.



Eklenme tarihi: 26.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler