Samsung, kavisli OLED ekranlarını Çinli üreticilere satmaya başladı

Samsung, kavisli OLED ekranlarını Çinli üreticilere satmaya başladı

Esnek OLED ekran teknolojilerinin öncü ismi Samsung, yeni yılda sattığı panel türlerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce ilk kez BlackBerry'nin Priv telefonuna tedarik edilen her iki kenarı da kavisli "Dual Edge" ekran artık Çinli üreticiler tarafından da kullanılabiliyor. Eşsiz bir görüntü ortaya çıkaran kavisli ekranın Çinli üreticilerce geliştirilen ilk örnekleri yakında piyasaya sürülecek.

Son birkaç yılda akıllı telefon satışlarından elde ettiği gelirde ciddi düşüş yaşayan Güney Koreli üretici, çareyi donanım çözümlerini diğer üreticilerle buluşturmakta buldu. Exynos çipsetleri, RAM ve NAND flaş hafıza çipleriyle başlayan donanım satışları, geçen sene Çin pazarının çehresini değiştiren AMOLED atılımıyla giderek güçlendi. En büyük Çinli üreticilerin ekran tedarikçisi haline gelen Samsung, yeni yılda üst segment akıllı telefonlarda kavisli panelleriyle boy göstermeyi planlıyor.

Halihazırda Samsung dışında kavisli OLED ekran satabilen bir panel tedarikçisi olmaması teknoloji devinin işini kolaylaştıracaktır. Uzak Doğulu kaynaklara göre, ilk etapta Huawei, Xiaomi ve vivo'nun kavisli telefonları piyasaya sürülecek. Bunlardan ilki olması beklenen vivo XPlay 5, yarın Pekin'de düzenlenecek bir basın etkinliğinde tanıtılacak. Daha önce de söylentilere konu olan Huawei ve Xiaomi'nin kavisli telefonları hakkında şimdilik herhangi bir bilgi paylaşılmış değil.



Eklenme tarihi: 29.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler