Samsung'un ilk 20 megapiksellik mobil cihaz kamerası 2014'te geliyor

Samsung'un ilk 20 megapiksellik mobil cihaz kamerası 2014'te geliyor

Samsung, geliştirdiği küçük pikselli ve kendi teknolojisi olan ISOCELL destekli yeni nesil kamera sensörüyle Sony'e olan kamera tedarik mecburiyetinden kurtulmuş ve 16 MP sensörün görüntü kalitesiyle önümüzdeki yıla damga vurmayı garantilemişti. Ancak bu durum, firmayı sonraki çözümler için çalışmalarını hızlandırmaktan alıkoymamış.

Guvenilir haber kaynağı ETNews'in iddiasına göre; halihazırda ilk 20 megapiksel kamera sensörü üzerinde çalışmalarını sürdüren Güney Koreli üretici, 2014'ün ikinci yarısına kadar seri üretime geçip donanımı mobil aygıtlarda kullanılmak üzere piyasaya sürmeyi umuyor. Tedarik zinciriden gelen ilk bilgiler, Samsung'un çözünürlüğü sabit tutacağı ve OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) gibi ek özellikler üzerine yoğunlaşacağını bildiriyordu.

2014 ikinci yarısında tanıtılacak Galaxy Note 4'e eşlik edebileceğinden bahsedilen Samsung imzalı 20 MP CMOS sensörün teknik detayları henüz gün yüzüne çıkmış değil. Fakat OIS entegrasyonunda yaşadığı sorun nedeniyle çözünürlük artışını devam ettireceği bilinen Samsung'un görüntü sabitleyiciye sahip bir kamera üretmesi şimdilik zor görünüyor.

Önümüzdeki yıl toplmada satmayı planladığı 360 milyon akıllı telefonun %25'inde 16 MP'lik sensörünü kullanacağını beyan eden (Galaxy S5 gibi) sekör devi, 2014'ün ikinci yarısına kadar donanım hakkında daha fazla bilgi paylaşmış olacak.



Eklenme tarihi: 3.12.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler