Samsung, kendi akıllı telefon GPU'sunu tasarlamak istiyor

Samsung, kendi akıllı telefon GPU'sunu tasarlamak istiyor

Akıllı telefon donanımı piyasasında üretime en fazla kalemde ve en yüksek hacimle katılım gösteren marka olan Samsung, güçlü olduğu yarı iletken çip sektöründe tasarım faaliyetlerine bir yenisini eklemek istiyor. Birkaç senedir kendi işlemci tasarımıyla üretim yapan şirket, yakında ilk özel GPU'su ile tüketicilerin karşısına çıkabilir.

WinFuture.de tarafından detaylarına ulaşılan bir dizi iş ilanı, Samsung'un Kaliforniya'daki yarı iletken çip dizayn ekibine GPU alanında uzman alımı gerçekleştirdiği ortaya çıkardı. Intel, NVIDIA, AMD ve Qualcomm'dan grafik işlemci üzerine çalışma gösteren isimleri bünyesine katmak isteyen Güney Koreli teknoloji devi, ilk etapta giriş seviye telefonlar için düşük maliyetli bir GPU üretme niyetinde.

Giriş seviye telefonlardan başlayıp çıtayı otonom otomobillerdeki elektronik beyinde kullanılacak GPU'lara kadar çıkaracak olan Samsung, yarı iletken çip dünyasının farklı pazarlarında hızla yaygınlaştıran çözümlerini piyasadaki birkaç GPU tasarımcısının eline bırakmamış olacak.



Eklenme tarihi: 22.06.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler