3G ve Wi-Fi destekli ilk akıllı saat Samsung Gear S duyuruldu

3G ve Wi-Fi destekli ilk akıllı saat Samsung Gear S duyuruldu

Şimdiye kadar Gear Solo olarak bildiğimiz Samsung imzalı ilk telefon özelliğine sahip akıllı saat, bugün resmen detaylandı. Gear S adı verilen giyilebilir elektronik, firmanın IFA 2014 öncesi ilk büyük tanıtımı oldu. Sahip olduğu donanım özellikleriyle tüketiciyi fazlasıyla memnun edecek olan cihaz, ölü doğan Tizen platformuyla kısıtlanmış olacak.

Halihazırda 1.000'den fazla özel uygulaması bulunan Gear platformu, akıllı saat kategorisinin en büyük ekosistemi konumunda. Çalışmalarına Android'li Galaxy Gear ile başlayan ve tüm Gear modellerini Tizen'e transfer eden Samsung, Samsung Gear Shem 3G hem de Wi-Fi çipiyle bir akıllı telefondan bağımsız olarak internete bağlanabilen Gear S sayesinde kendi platformuna çok güçlü bir donanım kazandırmış olacak. 2 inç 480 x 360 piksel kavisli Super AMOLED ekranıyla 300 ppi piksel yoğunluğuna ulaşan Gear S, 1 GHz saat hızında düşük güç tüketimli çift çekirdekli bir işlemci, 512 MB sistem belleği, 4 GB dahili hafıza ve 300 mAh güç ünitesini bünyesinde barındırıyor.

Arka kısmına yerleştirilen nanoSIM yuvası sayesinde aynı zamanda bir mobil iletişim cihazı haline gelen Gear S, kullanıcısına telefon görüşmesi yapma, SMS/MMS alıp verme gibi cep telefonu işlevlerini saati üzerinden gerçekleştirebilme imkanı tanıyacak. Gerçek bir akıllı saat olduğu gösteren yeni Gear bununla birlikte, 3G teknolojisiyle internete girme, Wi-Fi b/g/n desteği, Bluetooth 4.1 ve GPS/GLONASS uyduları aracılığıyla konum belirleme fonksiyonu sunacak. IP67 su/toz geçirmezlik sertifikası, nabız ölçer, kızılötesi sensör, barometre ve jiroskop ise aygıtın diğer dikkat çeken donanım özellikleri arasında.

Siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunan Samsung Gear S, fitness bilekliği Gear Fit ile aynı tasarımı paylaşıyor. Ekim ayında satışına başlanacak akıllı saat, Android'li telefonlarla eşlenebilecek. Bununla birlikte kendine has uygulama mağazasından yüzlerce farklı hizmete ait yazılımlara erişmek mümkün olacak. Şimdilik satış fiyatı açıklanmamış olan çözüm için en az orta düzey akıllı telefonlar kadar yüksek bir fiyat belirleneceğinden şüpheniz olmasın!



Eklenme tarihi: 28.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler