Android Wear işletim sistemli Samsung Gear Live çıktı

Android Wear işletim sistemli Samsung Gear Live çıktı

Android Wear ile başta akıllı saatler olmak üzere giyilebilir elektronik cihazlara hükmetmeyi planlayan Google, I/O 2014 açılış konuşmasında da bu sektöre dair uzun süre açıklamalarda bulundu. Özelleştirilmiş bir Android versiyonu olan Wear'ın ne gibi fonksiyonlara sahip olduğu geliştiricilere izah eden firma, yeni projesinde kendisine ortaklık edecek üç şirketten de bahsetti. Motorola'nın benzersiz dizaynıyla dikkat çeken Moto 360 ve LG'nin LG G Watch ile öncülük edeceği Android Wear yazılımı, üçüncü olarak Samsung tarafından desteklenecek.

Gear Live isimli ilk Android Wear saatini resmen duyuran Samsung, halihazırda akıllı saat pazarının lideri konumunda. Beklentilerin altında kalan Gear modellerine rağmen dünyaya kendini ispatlamış bir marka olması hasebiyle ciddi satış rakamları elde edebildi. Ancak bunun böyle devam etmeyeceğini bilen tecrübeli üretici,Samsung Gear Live Google işbirliğine Android Wear ile yeni bir boyut kazandırmaya karar vermiş.

Önceki Gear modellerinde pek de farklı olmayan Gear Live, 1,63 inç büyüklüğünde 320 x 320 piksel Super AMOLED ekran, 1,2 GHz işlemci, 512 MB RAM, 4 GB dahili hafıza, Bluetooth 4.0 + Low Energy desteği, ivme ölçer, jiroskop, nabız ölçer sensörleri ve 300 mAh pili beraberinde getiriyor. 22 mm standart saat kayışıyla gelen saat, siyah ve bordo renk seçeneklerine sahip olacak. Android 4.3 Jelly Bean ve üstü işletim sistemlerinin yüklü olduğu uygun Bluetooth teknolojisine sahip tüm cihazlarla eşlenebilecek Samsung Gear Live, Google Play Store üzerinden ön siparişe açıldı bile. Yakında Samsung mağazalarında da satılmaya başlayacak akıllı saatin fiyatı 199$. Temmuzun ilk günlerinde perakende satışına başlanacak Gear Live'nin Türkiye'de satılacak ilk Android Wear ürünü olması bekleniyor.

Samsung Gear Live sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 26.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler