Samsung'un katlanabilir telefonu Galaxy X'ten yeni patent görüntüleri

Samsung'un katlanabilir telefonu Galaxy X'ten yeni patent görüntüleri

Akıllı telefon pazarında yeni cihaz tasarımlarının öne çıkan en önemli özelliği, ekran konusunda elde edilen esneklik oluyor. Kavisli telefonlar ya da Xiaomi Mi MIX gibi ön paneli %90'ın üzerinde ekranla kaplı cihazlar, gelecekte bizi ne tür mobil aygıtların beklediğini gösteriyor. Ekran teknolojilerinin önde gelen ismi Samsung, bir adım daha öteye giderek kavisli telefonlardan sonra önümüzdeki yıl ilk katlanabilir mobil cihazıyla karşımıza çıkmayı planlıyor.

Sammobile tarafından proje süreci birçok kez detaylarıyla ifşa edilen Project Valley telefonu, son dönemde basında Galaxy X olarak biliniyor. Katlanabilir ekran ve mobil cihazlar için yıllardır yüzlerce patent başvurusu gerçekleştiren Güney Koreli teknoloji devi, bugün patent portföyüne şimdiye kadarki en gelişmiş dosyayı ekledi. Aşağıda yer alan konsept görüntülerinin eşlik ettiği başvuru, Samsung'un ilk katlanabilir telefonunu piyasaya sürmeye epeyi yaklaştığını gösteriyor.

Edge telefonları sayesinde kazandığı tecrübeyle plastik katmanlı esnek OLED üretiminde yüksek verim ve hacimli seri üretime hazır olduğunu gösteren Samsung, bu sene sonunda satışa çıkması planlanan Galaxy X telefonunu önümüzdeki yılın henüz kesinleşmemiş bir döneminde tüketiciyle buluşturmaya niyetli.

Mobil sektör tarihine gerçek manada katlanabilir ilk telefon olarak geçeceği belirtilen Galaxy X, gerçekleşmesi halinde Samsung'un üç sene önce belirlediği donanımda esneklik kazanma politikasının en büyük projesi olacak. Kendi donanımlarını üreterek özgün cihazlar geliştirmeyi hedef seçen firma, kavis verilen ekranıyla Edge telefonlarında tahminlerin ötesinde bir başarı elde etmişti. Katlanabilir telefonun Samsung için sektörde yepyeni bir dönemin başlangıcı olacağını söylemek yanlış olmaz.




Eklenme tarihi: 9.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler