Katlanabilir 4K ekrana sahip Galaxy X için 2017 işaret ediliyor

Katlanabilir 4K ekrana sahip Galaxy X için 2017 işaret ediliyor

OLED ekranlar teknolojinin birçok alanında LCD'nin yerini almaya devam ederken bu sayede saydam, esnek ve katlanabilir cihazların da önü açılmış oluyor. Plastik taban üzerine işlenebilen OLED, bir süredir Samsung'un katkılarıyla kavisli formda mobil cihazlar üzerinden tüketicilerin kullanımına sunuluyor. Ekran piyasasında devrim yapan şirketin sonraki yenilik hamlesi yakında görücüye çıkabilir.

Milyarlarca dolar ar-ge yatırımı gerçekleştirdiği OLED türü ekranlarda uzmanlaşmış olan Samsung, Çin kaynaklı iddialara göre gelecek yıl ilk katlanabilir telefonunu duyuracak. OLED ekranı katlanabilir hale getiren ve diğer donanım elemanlarını iki farklı parçaya bölerek tıpkı cüzdan gibi katlanır forma sokmayı başaran Güney Koreli üretici, Project Valley adı altında geçen seneden beri bu telefon üzerinde çalışıyor.

Çin'den gelen yeni bilgiler, şimdilik Galaxy X olarak isimlendirilen katlanabilir telefonda 4K çözünürlüklü PenTile altpiksel dizilimine sahip bir AMOLED ekranın kullanılacağına işaret ediyor. 2017'nin hangi periyodunda tanıtılıp satışa çıkacağı bilinmeyen telefonla birlikte QHD çözünürlüklü, PenTile yerine çok daha yoğun yapıdaki RGB altpiksel dizilimine sahip ekranların kullanılacağı dört amiral gemi telefonu da yolda. Bunlardan üçünün Galaxy S, S Edge ve Galaxy Note serilerinin yeni versiyonları olduğunu söyleyebiliriz. Fakat dördüncü model hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Esnek OLED ekranların Samsung'a özgün ürün formlarının yolunu açacağını defalarca kez dile getiren firma yöneticileri, analistlere göre Apple'nin OLED'e geçiş yapacak olmasıyla yıllardır büyük avantaja sahip olduğu ekran teknolojileri hususunda üstünlüğünü sürdürmek için yeni yollar arıyor. Bunun katlanabilir bir telefon olup olmayacağını gelecek yıl öğreneceğiz.



Eklenme tarihi: 13.05.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler