Synaptics'ten koruyucu cam altına yerleştirilebilen parmak izi okuyucu

Synaptics'ten koruyucu cam altına yerleştirilebilen parmak izi okuyucu

Çin'de giriş seviye telefonlara kadar nüfuz etmeyi başaran parmak izi okuyucu donanımı gelecek yıl büyük değişim geçirecek. Xiaomi'nin Mi 5s telefonunda kullandığı 10 bin titreşim sensörlü ultrasonik parmak izi okuyucusundan sonra cam altına yerleştirilebilen bir çözüm daha gün yüzüne çıktı. Bu defa biyometrik sensör piyasasının öncü ismi Synaptics, yeni FS9100 serisi donanımını detaylandırdı.

1 mm'lik koruyucu cam altından parmak izi algılayabilen ve bu sayede su geçirmez, çizilmez bir çözüme dönüşen Synaptics FS9100, ayrıca sıradan sensörlerde ıslak parmakla kullanımda yaşanan sorunları da ortadan kaldırıyor.

Samsung'un birincil biyometrik sensör tedarikçisi olan Synaptics'in yeni parmak izi okuyucusunu Galaxy S8 serisi telefonlarla piyasaya süreceği tahmin ediliyor. Xiaomi Mi MIX'e benzer şekilde çerçevesiz ekranlı bir tasarıma sahip olması beklenen S8'in daha önce fiziksel ana ekran düğmesi barındırmayacağı ileri sürülmüştü. Samsung'un amiral gemi telefonunu şubatta tanıtması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 14.12.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler