Galaxy S8'in model numarası ve ekran boyutuna dair yeni detaylar

Galaxy S8'in model numarası ve ekran boyutuna dair yeni detaylar

Note 7 fiyaskosundan sonra üzerindeki sorumluluk giderek artan Galaxy S8 projesinden yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Bugün ünlü sızıntı kaynağı Evan Blass, cihazın test çalışmalarında kullanılan model numaraları hakkında bilgi verdi ve S8 sürümleri için kullanılması planlanan ekran boyutlarını değerlendirdi.

Asya dillerinde "ölüm" kelimesiyle aynı telaffuza sahip olan "dört" rakamını atlayarak G930 model numaralı Galaxy S7'den sonra S8 için SM-G950 ile testlere başlayan Samsung, 5,2 inçlik temel modelin iptal edildiğini iddia etti. 2017 model amiral gemi telefonlarında sadece kavisli ekran kullanacağı ileri sürülen Koreli üretici, en küçük telefonda 5,7 inçlik bir OLED panel kullanacak.

Daha büyük ekrana geçişin ana sebepleri arasında Galaxy Note 7'nin hitap ettiği tüketicileri de kazanma fikri yer alıyor. Bir diğer sebep ise, iPhone 7'de bile kendini hissettiren 5 inç segmentindeki talep düşüklüğü. Tüketicilerin büyük çoğunluğu artık bir zamanlar telefon-tablet melezi olarak nitelendirilen geniş ekranlı ürünleri tercih ediyor. Samsung, melez telefon kategorisinin öncülerinden biri olarak 5 inç segmentini terk ederek sektörün yönelişine hız vermeyi ve bu değişimden istifade etmeyi amaçlıyor olabilir.

Galaxy S8 Plus modelinde ekran boyutunun 6,2 inç seviyesine kadar çıkacağını belirten @evleaks, bu cihazda Eklenme tarihi: 10.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için
tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler