Galaxy S8'in kullanacağı Exynos çipsetten ilk detaylar

Galaxy S8'in kullanacağı Exynos çipsetten ilk detaylar

Piyasaya hızlı bir giriş yapan ve kısa sürede satış tahminlerinin üzerine çıkmayı başaran Galaxy Note 7, eylül başında resmileşen geri çağırma kararıyla Samsung cephesinde tüm olumlu öngörüleri tersine çevirdi. Yılın üçüncü çeyreğinde hedeflediği satış rakamlarına ulaşması imkansız hale gelen Samsung, ilk yarısında mükemmel sonuçlar aldığı 2016'nın ikinci bölümünden beklediğini alamayacağını anlamış olacak ki sonraki büyük telefonunu öne çekmenin yolalrını arıyor.

Koreli üreticinin 2017 model amiral gemisi Galaxy S8 büyük ihtimalle ilk planlanandan daha erken bir tarihte, gelecek yılın şubat ayında tüketiciyle buluşmuş olacak. Peki firmanın yeni üst segment telefonu ne gibi yenilikleri beraberinde getirecek?

Samsung konusunda en güvenilir bilgi kaynağı olan Sammobile ve Çinli kaynakların aktardığı söylentilere göre, Seul merkezli şirketin 10 nm üretim süreciyle geliştirilen ilk Exynos çipseti S8'de kendine yer bulacak. Note 7'nin aksine düz ekran ve Galaxy S8 edge isimli kavisli ekran sürümü olmak üzere iki model halinde geliştirildiği ileri sürülen cihaz, işlem ve grafik performansında büyük artış sunacak.

Exynos 8895 model numaralı çipsetin 3,0 GHz frekans hızına ulaşabilen işlemcisi, GeekBench test platformunda tek çekirdekte 2300, çok çekirdekte ise 7000 puanın üstünü görüyor. Mevcut telefon ve tabletler içerisindeki en yüksek skora sahip olan çipsetin GPU tarafında Galaxy S7'nin performansını %70-80 oranında yukarı taşıyacağı belirtiliyor. Henüz işlemci ve grafik biriminde hangi tasarımın kullanıldığı bilinmiyor. Ancak bu verilere bakarak S8'in patlamayan bir bataryayla Note 7 fiyaskosunu unutturacak bir güncelleme olacağını söylemek mümkün.



Eklenme tarihi: 15.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler