Galaxy S8'in Super AMOLED ekranı DisplayMate'den tam not aldı

Galaxy S8'in Super AMOLED ekranı DisplayMate'den tam not aldı

Senede iki kez Super AMOLED ekranları güncelleyerek üst düzey telefonlarıyla tüketicilere ulaştıran Samsung, bu yıl Galaxy S8'de ciddi yeniliklere imza attı. Endüstrinin ekran analizi hususunda en itibarlı kaynağı olan DisplayMate, bugün yayımladığı raporla S8'lerin ekran teknolojisi hakkında çarpıcı detaylar paylaştı.

1020 nit parlaklığa ulaşabildiği tespit edilen 5,8 inç (S8 Plus'ta 6,2 inç) kavisli Super AMOLED ekran, düşük ışık yansıtma oranıyla birlikte doğrudan güneş ışığı altında dahi sağlıklı görüntü vermeyi sürdürebiliyor. Galaxy S7 serisindeki panellerle aynı düzeyde enerji tüketimi gerçekleştiren "Infinity Display", bunun yanında DCI-P3 renk gamutunda %113, Adobe sRGB'de ise %143 renk üretme kapasitesiyle sektörde bu seviyeye ulaşabilen tek panel olmayı başarıyor. DisplayMate analistleri, yüksek renk gamutuna rağmen enerji tüketiminin değişmemiş olmasını daha verimli OLED materyalleri sayesinde mümkün olduğunu belirtiyor.

Ortam ışığının daha doğru tespiti için biri önde diğeri arkada olmak üzere iki ışık sensörü bulunan Galaxy S8, ayrıca UHD Alliance tarafından Mobile HDR Premium sertifikası verilen ilk akıllı telefon. Sertifika, cihazın fotoğraf ve videoları HDR kalitesiyle görüntüleme kabiliyetine sahip olması anlamına geliyor.



Eklenme tarihi: 5.04.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler