Galaxy S8 dayanıklılık testi

Galaxy S8 dayanıklılık testi

Git gide büyüyen akıllı telefon ekranları, üreticileri daha kompakt cihazlar üretmeye teşvik ediyor. Geçtiğimiz yıl Xiaomi, Huawei gibi Çinli firmaların hayata geçirdiği projeler, daha önce konsept olarak nitelendirilen çerçevesiz telefon dizaynında yeni bir dönem başlattı. 2017'de neredeyse tüm üreticilerin desteğini alan bu dizayn anlayışı, sahip olduğu üstün ekran teknolojileri sayesinde Samsung'un kavisli ürün formunu da bir adım öteye taşımış oldu.

Galaxy S8'in "sonsuz ekran"ı işte böyle bir tasarım eğilimi sonucu ortaya çıktı. Peki kenarlarından ekran taşan böyle bir cihazın dayanıklılık durumu yeni tasarımdan nasıl etkilenmişti? Akıllı telefonlara yönelik kendine özgü dayanıklılık testleriyle meşhur olan JerryRigsEverything bu sorunun yanıtını yayınladığı videoyla verdi.

Ekran ve kasanın tüm parçalarını kapsayan çizilme, bükülme ve yanma testlerinden geçen Galaxy S8, sağlam gövdesi sayesinde bükülme testinden su geçirmezlik mühürleri dahi bozulmadan geçmeyi başarıyor. Çizilme testi sonuçları diğer metal çerçeve ve dayanıklığı artırılmış cam kaplı telefonlardan farksız olan 5,8 inçlik cihaz, önceki OLED ekranlı modellerin aksine yanma testinde daha uzun süre bozulmadan görüntü vermeyi sürdürebiliyor.

Yarın Türkiye ve dünya genelinde birçok ülkede satışa çıkacak olan Galaxy S8 4399 ₺ fiyatla satın alınabilecek. Cihazın 6,2 inçlik S8 Plus versiyonunda fiyat 4999 ₺ seviyesine kadar çıkıyor.



Eklenme tarihi: 20.04.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler