Galaxy S8, ARM'nin Mali-G71 grafik işlemcisiyle donatılacak

Galaxy S8, ARM'nin Mali-G71 grafik işlemcisiyle donatılacak

Satışa beklentilerin üstünde bir performansla başlayan, ancak çok geçmeden batarya sorunu nedeniyle satış hedefinin epeyi gerisine düşen Galaxy Note 7 sonrası Samsung, ürün yol haritasında mecburen değişikliğe gitti. 2017 amiral gemisini daha erken piyasaya sürmeye karar veren üretici, yeni nesil donanım için testlerine de hız verdi. Yeni cihaza eşlik etmesi beklenen donanım elemanları arasında ARM'nin yeni GPU'su Mali-G71 de bulunuyor.

2011'de piyasaya sürdüğü Galaxy S II'den beri neredeyse tüm üst düzey telefonlarında ARM tasarımı GPU'lar kullanan Samsung, önümüzdeki yıl piyasaya süreceğ 10 nm'lik Exynos 8895 çipsetiyle bu geleneği sürdürecek. Galaxy S7 ve Note 7'deki Mali-T880 model GPU'nun 12 çekirdekli versiyonundan 1,8 kat daha güçlü olduğu iddia edilen G71, ayrıca endüstri kaynaklarının inceleme fırsatı bulduğu test sonuçlarına göre Qualcomm'un Snapdragon 830 çipinde kullanacağı Adreno grafik biriminden de daha yüksek performans gösteriyor.

Şubat 2017'de satışa çıkmış olacağı tahmin edilen Galaxy S8 ve edge sürümü, 10 nm üretim süreciyle geliştirilen yeni nesil Exynos yongaseti sayesinde işlemci tarafından 3 GHz frekans hızına kadar çıkabilecek. S8'in sahip olması beklenen donanım özelliklerinden bir diğeri ise Ultra HD (3840 x 2160 piksel) çözünürlüklü Super AMOLED ekran. Ancak mobil sektörün bu çözünürlük standardına henüz hazır olduğunu söylemek güç.



Eklenme tarihi: 26.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler