Galaxy S8'de Samsung'un yeni 8 GB RAM çipi kullanılabilir

Galaxy S8'de Samsung'un yeni 8 GB RAM çipi kullanılabilir

Geçen hafta ekran özellikleri konuşulan Galaxy S8, bugün beraberinde getireceği sistem belleğiyle gündemde. Samsung'un seri üretimine başladığı 10 nm'lik yeni RAM çiplerini kullanacak olan cihaz, Çinli kaynakların iddiasına göre 8 GB RAM kapasitesiyle gelecek.

5,1 inçlik temel modelin yanında kavisli 6 inçlik S8 Plus sürümü satışa sunmayı planlayan Samsung, tüm donanım imkanlarından istifade ederek mümkün olan en iyi amiral gemi çözümünü ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Firma açısından büyük fiyasko olan Note 7 sayesinde tüketiciler, planlanandan daha kuvvetli bir Galaxy S8 ile karşılaşacak. Çinli kaynaklara göre 8 GB RAM de bunun bir parçası olacak.

2016'da üst segment telefonlarını 4 GB RAM ile sınırlı tutan Güney Koreli üreticinin önümüzdeki yıl 6 GB kademesini es geçip doğrudan 8 gigabayta yönelmesi normal şartlarda mantıklı görünmüyor. Fakat üst segmentte kaybı büyük olan Samsung'un daha agresif donanım tercihleri yapması beklenti dahilinde. Sıkı güvenlik önlemlerine rağmen sızıntıların önümüzdeki haftalarda artarak devam etmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 26.12.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler