Galaxy S7, Samsung'un USB Type-C portlu ilk telefonu olacak

Galaxy S7, Samsung'un USB Type-C portlu ilk telefonu olacak

İlk kez sene başında tanıtılan Çinli firmalara ait cihazlarca benimsenen USB Type-C portu giderek popüler hale geliyor. Yılın ikinci yarısında dizüstü bilgisayarlar dahil birçok üründe yaygın hale gelen yeni nesil USB konnektörü, Samsung'un akıllı telefon ailesine Galaxy S7 ile birlikte dahil olacak.

Sammobile.com'un isimsiz kaynağına göre, Koreli üreticinin gelecek yılki ürün portföyüne önderlik edecek olan amiral gemi telefonunda USB-C portu kullanılacak. Eski USB portlarına aksine çift taraflı kullanıma imkan sağlayan ve USB 3.1 desteği sayesinde yüksek hızda enerji, veri alışverişini mümkün kılan USB Type-C, Android telefon piyasasında ilk kez Pekin merkezli LeTV tarafından kullanılmıştı. Kısa süre önce resmiyet kazanan Google Nexus telefonları da bu konnektörü bünyesinde barındırıyor.

Android 6.0 Marshmallow ile tam yazılımsal desteğe kavuşan USB Type-C, önümüzdeki senenin en popüler yeni nesil teknolojisi olacak. USB 3.0 ya da 3.1 standardına destek sunan ilk örneklerinin de yine 2016'da tüketiciyle buluşması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 18.10.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler