Samsung, Çin ve Kore'de Galaxy S7'yi ön logosuz piyasaya sürecek

Samsung, Çin ve Kore'de Galaxy S7'yi ön logosuz piyasaya sürecek

iPhone'nin açık ara en popüler akıllı telefon olduğu Japonya'da dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri de olsanız rekabet şansınız epeyi düşük. Bunun en büyük kanıtı, geçtiğimiz yıl amiral gemi telefonlarından markasını tamamen silen Samsung oldu. Pazar payının yüzde beş seviyesine gerilediği Japonya'da son hamlelerini yapan Koreli teknoloji devi, Galaxy S6 ve S6 edge'de Samsung ibarelerini tamamen ortadan kaldırmış, yerine Galaxy markasıyla satış yapmıştı. Bu pazarlama stratejisi kendini Japon tüketiciye sevirmeye yetmeyen Samsung, yine de Asya insanını kazanmak için bir geleneğinden vazgeçmeyi göze almış.

Geçtiğimiz hafta sonu tanıtılan Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge için ürün sayfalarını ziyarete açan şirket, Uzak Doğulu müşterilerine büyük bir sürpriz yaşattı. Japonya'nın ardından Güney Kore ve Çin'de de ön yüz logosu kullanımından vazgeçen Samsung, yeni amiral gemilerinin yalnızca arka yüzüne marka logosu yerleştirmeye karar vermiş.

Artık neredeyse hiçbir üreticinin kullanmadığı ön marka logosu Samsung için bir gelenek haline gelmiş durumda, sinir bozucu bir gelenek. Daha önce farklı ürünler, farklı segmentlerde denenen bu uygulama artık üst segment çözümlerde de kullanılmaya başlıyor. Tasarım anlamında cihazı epeyi değiştiren bu hamlenin satış rakamlarına nasıl yansıyacağını zaman gösterecek. Fakat Avrupa ve Amerika'daki tüketicilerin de bu basın görsellerini gördükten sonra ön logosuz Samsung telefonları almak isteyeceği kesin.



Eklenme tarihi: 26.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler