Samsung Galaxy S7'ye ait ilk detaylar ortaya çıktı

Samsung Galaxy S7'ye ait ilk detaylar ortaya çıktı

Sammobile, Samsung'un gelecek amiral gemi telefonuyla alakalı ilk söylentiye imza atan kaynak oldu. Şirket içerisinde Project Lucky olarak adlandırılan yedinci nesil Galaxy S telefonuna dair önemli detaylar paylaşan güvenilir kaynak, son günlerde performans testlerinde ortaya çıkan esrarengiz Samsung telefonlarına da izah getirdi.

7 sayısının uğurlu olduğuna inanılması nedeniyle Lucky kod adıyla geliştirilen Galaxy S7, Samsung'un 64-bit ARMv8 mimarisini temel alan ilk özel tasarım işlemcilerini bünyesinde barındıracak. Mongoose adlı işlemcinin 1,4 GHz hızındaki versiyonuyla neredeyse Galaxy S6 kadar yüksek işlem performansı elde etmek mümkün oluyor. Ancak hedeflenen hızın 2,3 GHz olduğu ifade ediliyor. LTE modemini de bünyesinde barındıran bu özel işlemcili çipset, Exynos 8890 ya da Exynos M1 adını taşıyacak.

Galaxy S6 ve bu seneki diğer üst seviye Samsung telefonlarının aksine gelecek yıl Exynos yongalarının yanı sıra üretiminden sorumlu olduğu Snapdragon 820 çipsetini kullanacak olan Koreli üretici, bazı bölgelerde daha avantajlı olan Qualcomm çözümünü tercih edecek.

Kamera konusunda 20 MP çözünürlüklü yeni bir ISOCELL sensörünün test çalışmalarını yürüttüğü öğrenilen Samsung, 2016'da Ultra HD çözünürlüklü OLED ekran ve 4 GB LPDDR4 sistem belleğine sahip bir amiral gemi telefonuyla tüketicilerin karşısına çıkmak istiyor. Cihazın tanıtılmasına altı ay gibi uzun bir zaman bulunması nedeniyle daha kesin bilgi vermek mümkün değil. Yine de gelecek yılki amiral gemi telefon profilinin az-çok kendini ortaya çıkardığını söyleyebiliriz.



Eklenme tarihi: 10.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler