Galaxy S7 edge popüler telefonlar arasında en az radyasyon yayan cihaz

Galaxy S7 edge popüler telefonlar arasında en az radyasyon yayan cihaz

Akıllı telefon öncesi dönemde mobil sektörün sürekli gündeme gelen unsurlarından biri olan radyasyon oranı, günümüzde çok daha karmaşık cihazlar üretilmesine rağmen kontrol altında tutulabiliyor. 2016 model akıllı telefonları SAR değerine göre sıralayan PhonAndroid, yeni nesil mobil cihazlarda radyasyon seviyesinin nasıl değiştiğini gözler önüne serdi.

Vücudun baş bölgesini ilgilendiren SAR değeri referans alınarak yapılan sıralamada, 0,264 W/kg ile Galaxy S7 edge ilk sırada yer alıyor. Akıllı telefon öncesi dönemde de düşük SAR değerli telefonlar tasarlamayı başaran Samsung'un 2016'da halen aynı standartlara sahip olduğu görülüyor.

İkinci sırada 0,278 ile ASUS ZenFone 3 ve üçüncü sırada 0,290 ile yine Samsung'un Galaxy A5 2016 telefonu bulunuyor. Bağımsız Amerikalı bir üretici iken SAR değerinde sınırları zorlayan Motorola ise, Lenovo bünyesinde geliştirdiği Moto Z ile 0,304 W/kg değerini elde ederek sıralamada dördüncü oluyor.

En yüksek SAR değerine sahip telefonlarda başı 1,5 W/kg ile Huawei Honor 8 ve Huawei P9 çekiyor. Onu sırasıyla 1,38 ve 1,34 W/kg radyasyon oranına ulaşan iPhone 7 ile iPhone 7 Plus izliyor.



Eklenme tarihi: 28.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler