Samsung Galaxy S6'nın AnTuTu test sayfası görüntülendi

Samsung Galaxy S6'nın AnTuTu test sayfası görüntülendi

2015 model akıllı telefonlar ufukta görünmeye başladı. Hangi işlemci ve kamerayla donatılacağı az-çok tahmin edilebilen mobil sektörün yeni nesil amiral gemileri, sızıntılara konu olmaktan da geri durmuyor. Bu yılki büyük tanıtımların sona ermesiyle nefes alan medya, şimdi de gelecek yıl çıkış yapacak modelleri avlıyor.

AnTuTu mobil performans testi uygulaması, yeni cihazlara sıkça rastlanan platformlardan biri. Çinli sentetik test aracına ait veritabanında listelenen son cihaz, G925F model numarasını taşıyan yeni Galaxy S telefonu oldu. Project Zero adı altında geliştirildiği ileri sürülen Samsung'un yeni amiral gemisi, 64-bit destekli Exynos 7420 çipsetini kullanan ilk cihaz olacak. Dörder çekirdekli Cortex-A57/53 işlemciler, ARM Mali-T760 GPU ve 3 GB RAM çipinin yer aldığı yarı iletken çip, 20 nm süreciyle üretilmiş olması sayesinde çok daha az enerji tüketecek ve 28 nm çipsetlere kıyasla ciddi bir performans artışı yaşayacak.

Kamera özellikleri ele alındığında, Galaxy S6 olarak tanıtılması beklenen telefonun arkada 20 MP, önde 5 MP çözünürlüklü iki CMOS sensörü beraberinde getireceği görülüyor. Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle test çalışmaları yapılan altıncı nesil Galaxy S, ekran genişliğinde bu cihaz ailesini telefon-tablet segmentine çıkaracak 5,5 inçlik bir Quad HD (2560 x 1440 piksel) Super AMOLED donanımı yapısında ihtiva ediyor olabilir. 5 inç üstü bir panel kullanılacağı kesinleşse de, tam ekran ölçüsünün 5,5 inç olamayacağını savunan güvenilir kaynaklar bulunuyor. Tasarımı hakkında tanıtımının gerçekleşmesi beklenen Şubat-Mart 2015 dönemine kadar herhangi bir somut veriye ulaşılması zor görünüyor. Bizi takip etmeye devam edin.



Eklenme tarihi: 5.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler