Galaxy S6 ve One M9'un kullanılabilir depolama hafızası

Galaxy S6 ve One M9'un kullanılabilir depolama hafızası

Önümüzdeki günlerde Türkiye dahil tüm dünyada satışa sunulacak olan Samsung ve HTC'nin yeni amiral gemi telefonları, giriş seviye depolama seçeneği olarak 32 GB'yi kabul ediyor. One M9, microSD desteğiyle teorik olarak 2 TB'ye kadar hafıza kartı çalıştırabilirken Galaxy S6, sadece kendi depolama hafızasıyla sınırlı bir donanım sunuyor. Peki bu cihazları satın alan tüketicilerin sahip oldukları kullanılabilir hafıza ne kadar olacak?

Cihazlar üzerinde incelemelerini sürdüren teknoloji siteleri, Galaxy S6'nın tüm depolama seçeneklerindeki kullanıcıya açık depolama alanını tespit etti. Sistem için 6,5 GB ayıran Samsung, ön yüklü gelen uygulamalarla birlikte telefonun 8,5 gigabaytlık kısmını işgal ediyor. Böylece 32 GB sürümünde kullanıcıya 23,5 GB, 64 GB sürümünde 55 GB, 128 GB sürümünde ise 119 GB kullanılabilir depolama alanı bırakılmış oluyor.

Yaklaşık 12,5 gigabaytlık sistem bölümüyle HTC One M9, Galaxy S6'dan çok daha fazla hafıza işgal ediyor. Bu yüzden 32 GB versiyonunda geriye 19 GB civarında bir kullanılabilir alan ortaya çıkıyor. 64 GB versiyonunda da 51 GB gibi bir depolama hafızası ortaya çıkacaktır.



Eklenme tarihi: 27.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler