Samsung Galaxy S5 resmen detaylandı

Samsung Galaxy S5 resmen detaylandı

Yeni amiral gemisine dair tanıtım faaliyetlerine Unpacked 5 etkinliğini duyurmakla başlayan Samsung, nihayet bugün İspanya'nın Barcelona şehrinde düzenlediği bir MWC 2014 basın konferansıyla beşinci nesil Galaxy S'yi tanıttı. Gerek kasa tasarımı gerek donanım gerekse yazılım hususunda önemli değişikleri bünyesinde barındıran Galaxy S5 resmen detaylandı.

İddiaların aksine 2K çözünürlük standardını benimsemek yerine yine Full HD çözünürlükle yoluna devam etmeyi uygun gören Güney Koreli üretici, 5,1 inçlik Galaxy S4'ten biraz daha büyük bir Super AMOLED ekranla donattığı yeni nesil akıllı telefonunun merkezine 2,5 GHz saat hızında çalışan Qualcomm'un en güçlü yongasını yerleştirmiş. Cihazın donanım ve yazılımını analiz etmeden önce başlıca teknik özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

- 5,1 inçlik Full HD Super AMOLED ekran
- 2,5 GHz dört çekirdekli işlemci
- 2 GB RAM, 16/32 GB dahili hafıza, 64 GB'ye kadar microSD desteği
- 16 MP Samsung ISOCELL kamera sensörü, 2,1 MP ön kamera
- 4K Ultra HD video kayıt kabiliyeti, HDR çekim modu, görüntü sabitleyici
- IP67 su ve toza karşı dayanıklılık sertifikası
- microUSB 3.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2x2 MIMO anten teknolojisi, Bluetooth 4.0 + Low Energy, NFC, kızılötesi verici
- Parmak izi okuyucu, nabız ölçer
- Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi ve TouchWiz Magazine UX kullanıcı arayüzü
- 142 x 72,5 x 8,1 mm ölçüler, 145 gram ağırlık
- 2.800 mAh pil

Samsung Galaxy S5 sayfamızdan cihazın teknik özellikleriyle ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Boyutundaki ufak değişiklik dışında S4'teki Super AMOLED ekrandan farksız bir panelin eşlik ettiği Galaxy S5, çipset olarak Qualcomm'un bugün Snapdragon 801 serisi altına aldığı MSM8974AC çipini yapısında barındıracak. 2,5 GHz dört çekirdekli Krait 400 işlemci ve 578 MHz Adreno 330 GPU'nun bulunduğu bu yongaya 2 GB sistem belleği ve 16/32 GB dahili hafıza seçenekleri eşlik edecek. Aygıtın donanımındaki küçük çaplı değişiklik, neyse ki kamera özelliklerindeki yeni sensörle dengeleniyor.

ISOCELL adlı teknoloji sayesinde mobil kamera çözümlerinde ışık hassasiyeti ve ışık toplama performansında belirgin bir artış sağlayan Samsung, yeni amiral gemisini bu teknolojinin 16 megapiksellik bir örneğiyle desteklemiş. 0,3 saniyede odaklanma sağlayan bu kamera, gelişmiş HDR çekim yetisi ve görüntünün herhangi bir bölgesine odaklanıp aynı anda arkaplanı bulanıklaştırma fonksiyonunu S5 kullanıcılarıyla buluşturacak.

%20 daha uzun kullanım süresi sunacak 2.800 mAh pil, ana ekran düğmesine entegre parmak izi okuyucu, LED flaşın yanında konumlandırılan nabız ölçer, yeni bir ışık sensörü ve menü yerine çoklu görev ekranını aktif hale getiren yeni bir kapasitif düğmenin eşlik ettiği SM-G900F model numaralı cihaz, deliklik yapıda, mat görünümlü yeni bir arka kapak tasarımıyla bezenmiş olarak piyasaya sürülecek.

Mavi, beyaz, siyah ve altın renk seçenekleri bulunacak Galaxy S5'in Türkiye dahil 150 ülkedeki satışına 11 Nisan 2014'te başlanacak. IP67 sertifikalı su ve toza karşı dayanıklılığa sahip ilk Galaxy S telefonu olan SM-G900F hakkında daha fazla bilgi için bizi takip etmeye devam edin.



Eklenme tarihi: 24.02.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

bahadır güney - 1.04.2014 01:03:00
Galaxy S5in en önemli yeniliklerinden bir tanesi phase-detect adlı işlevi yani kameranın sadece 0.3 saniyede süper bir odaklama yapması bu telefonda kamera olayı muhteşem zoom S4 ün kamerasını beğeniyordum ama bunun kamerası gerçekten S4tende üstün .
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler