Galaxy S5 mini'ye ait görüntüler ve teknik özellikler sızdı

Galaxy S5 mini'ye ait görüntüler ve teknik özellikler sızdı

Galaxy S5 duyurulduğundan beri cihazın farklı segmenlere yönelik versiyonları konuşuluyor. Bunlardan kamera-telefon melezi Galaxy K Zoom ve dayanıklılığı artırılmış Galaxy S5 Active resmen gün yüzüne çıktı. Fakat Samsung için orta düzeyin en mühim modellerinden biri olan Galaxy S5 mini henüz resmiyet kazanmadı. Galaxy S3 mini ile başlayıp S4 mini'yle devam eden minik amiral gemi furyasının S5'te de süreceği yayımlanan yeni görüntü ve cihaz detaylarıyla kesinleşmiş oldu.

Sammobile sitesinin elde ettiği veriler, SM-G800F model numarasını taşıyan cihazın birçok yönden detaylanmasını sağladı. 4,5 inçlik HD (1280 xx 720 piksel) çözünürlüklü bir Super AMOLED ekran, 1,4 GHz hızında dört çekirdekli işlemci ve 450 MHz saat hızında çalışan dört çekirdekli ARM Mali-400 GPU'lu Exynos 3 Quad -Exynos 3470- yongada sistem çözümü, 1,5 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 128 GB'ye kadar microSD kart desteği, 8 MP kamera, 2,1 MP ön kamera, Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi ve yeni Samsung TouchWiz kullanıcı arayüzünü bünyesinde barındıracağı bildirilen telefon, S5 ile neredeyse tamamen aynı görünüme sahip bir kasayla geliyor.

Parmak izi okuyucu ve nabız ölçmeye yarayan arka kısımdaki yeni sensörü S5 mini'ye de yerleştiren Samsung, pil için arka kapağa su ve toza karşı direnç sağlayacak kauçuk sınırlar yerleştirmiş olsa da, cihazın altındaki microUSB portuna herhangi bir koruyucu kapak takılmamış. Bu nedenle Galaxy S5 mini'nin IP67 sertifikalı olup olmadığı bilinmiyor. Aygıta dair diğer tüm detayların haziran ayındaki büyük Samsung etkinliği veyahut öncesinde yayımlanacak bir basın duyurusuyla ortaya çıkarılması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 30.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler