4,5 inçlik Samsung Galaxy S5 mini resmen detaylandı

4,5 inçlik Samsung Galaxy S5 mini resmen detaylandı

Samsung'un son yıllardaki yatırımları, üst düzey akıllı telefonların daha ekonomik ve küçük boyutlu versiyonlarını kapsayan mini telefon kategorisini canlandırmayı başardı. Orta segmentte amiral gemi markasıyla gelirlerini artırmak isteyen üreticiler, mini telefon yarışına girdi. Bu sene üçüncü mini çözümünü piyasaya sürmeye hazırlanan Samsung, son küçük amiral gemisi Galaxy S5 mini modelini resmen duyurdu.

Dün dört giriş seviye cihaz açıklayan uzak doğulu üretici, bu modellerle aynı zamanda satışa çıkacağı iddia edilen S5 mini'yi de bugüün gün yüzüne çıkardı. SM-G800H model numaralı akıllı telefon, Samsung Galaxy S5 mini4,5 inç büyüklüğünde HD (1280 x 720 piksel) çözünürlüklü bir Super AMOLED ekranı bünyesinde barındırıyor. 1,4 GHz dört çekirdekli ARM Cortex-A7 işlemci ve Adreno 305 GPU'lu Qualcomm Snapdragon 400 serisi bir çipsetten gücünü alan telefona, 1,5 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 64 GB'ye kadar microSD desteği, 8 MP kamera, 2,1 MP ön kamera, Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4.0 + LE, GPS, GLONASS, NFC çipi (yalnızca LTE versiyonunda mevcut), 2.100 mAh pil, Android 4.4 KitKat işletim sistemi ve Samsung'un en yeni kullanıcı arayüzü olan TouchWiz Essence eşlik edecek.

Temmuzun ikinci haftası itibarıyla dünya genelinde satışına başlanacak Galaxy S5 mini, Galaxy S5'ten çok daha ucuz fiyatlandırılacak. Orta düğmeye entegre parmak izi okuyucu, nabız ölçer, IP67 su ve toz geçirmezlik sertifikası gibi S5'in öne çıkan fonksiyonlarıyla donatılan S5 mini'nin siyah, beyaz, altın ve mavi olmak üzere dört farklı renk seçeneği mevcut. Galaxy S5 mini Duos adlı çift SIM yuvalı bir versiyonu da çıkış yapacak akıllı telefon, ilk kez Rusya'daki tüketicilerin beğenisine sunulacak. Cihazın ülkemize ay sonundan önce giriş yapması bekleniyor. Galaxy S5 mini Türkiye fiyatı ise ilerleyen günlerde Samsung Türkiye tarafından belirlenip açıklanacak.

Samsung Galaxy S5 mini sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 1.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler