2K ekran ve Snapdragon 805 çipsetli Galaxy S5 LTE-A resmen duyuruldu

2K ekran ve Snapdragon 805 çipsetli Galaxy S5 LTE-A resmen duyuruldu

Samsung, haftalardır devam eden S5 Prime söylentileri sonrası iddia edildiği gibi daha iyi bir ekran ve işlemciye sahip Galaxy S5 versiyonunu resmen tanıttı. Ürün yelpazesinde Güney Koreli operatörlerin yeni 4G LTE hizmetlerini destekleyen bir cihaz bulundurmak için vakit kaybetmeden S5 LTE-A'yı çıkaran Samsung, geçen sene de LTE-Advanced iletişim teknolojisinin ülkede hizmete sunulmasıyla S4 LTE-A modelini tanıtmıştı.

Gobi MDM9635 modem çipi sayesinde SK Telecom'un 225 Mbps mobil veri indirme hızına ulaşabilen yeni servislerine destek sunan ilk cihaz olan Galaxy S5 LTE-A, 2,5 GHz dört çekirdekli Krait 450 işlemci, yeni nesil mobil GPU Adreno 420 ile gelen Qualcomm'un Snapdragon 805 yongasından gücünü alacak. Orijinal S5'ten farklı olarak 5,1 inçlik Quad HD (2560 x 1440 piksel) Super AMOLED ekran, 32 GB dahili hafıza ve 3 GB LPDDR3 RAM modülünü bünyesinde barındıran S5 LTE-A, aynı zamanda Samsung'un QHD çözünürlüklü ilk akıllı telefonu oldu. QHD OLED ekran ve Snapdragon 805 çipinin ilk kullanım yeri de yine S5 LTE-A oldu.

IP67 su ve toza karşı dayanıklılık, 16 MP Samsung ISOCELL kamera, miicroUSB 3.0 portu, 128 GB'ye kadar microSD desteği, Android 4.4 KitKat işletim sistemi, 2.800 mAh pil ve diğer tüm teknik özellikleri standart Galaxy S5 versiyonuyla aynı olan üreticinin mevcut en güçlü telefonu, bu hafta içerisinde SK Telecom aboneleri için satışa sunulacak. Şimdilik uluslararası versiyonu hakkında herhangi bir bilgi bulunmayan Galaxy S5 LTE-A, eğer Galaxy S4'ün LTE Advanced modelindeki strateji takip edilirse sonbahar döneminde diğer Asya ve Avrupa ülkelerinde de satışa çıkarılacak. Siyah, beyaz, altın, mavi, pembe ve kırmızı renk seçenekleri bulunacak Samsung Galaxy S5 LTE-A, 919$ fiyat etiketiyle piyasaya sürülecek.

Samsung Galaxy S5 LTE-A sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 18.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler