Samsung Galaxy S5 ve LG G3 için Android 5.0 Lollipop güncelleme tarihi

Samsung Galaxy S5 ve LG G3 için Android 5.0 Lollipop güncelleme tarihi

Android 5.0 Lollipop işletim sistemi güncellemesinin resmileşmesi< beraberinde mevcut telefonların ne zaman güncelleneceği yönündeki soruları da beraberinde getirdi. Güney Kore'den gelen son bilgilere göre, piyasanın en popüler iki telefonu aralık sona ermeden yeni sürüme güncellenmiş olacak. İlk açıklama LG G3 için üreticinin müşteri hizmetlerinden geldi. Avrupa'daki kullanıcılarına amiral gemisinin aralıkta Lollipop sürümüne yüseltileceğini müjdeleyen LG, G2 ile alakalı herhangi bir bilgi vermese de, yeni Android'e geçişin beklenenden daha hızlı olacağının sinyallerini vermeye başladı. Öte yandan Samsung'un ilk Android 5.0 portu yazılımını inceleyen Sammobile sitesi, Galaxy S5 için de umut verici açıklamalarda bulundu.

Mathias Duarte imzalı yeni Material Design tasarım anlayışını beraberinde getiren Android Lollipop, teknik arkaplanı incelendiğinde yeni sanal runtime'si ART vesilesiyle ciddi bir performans artışını beraberinde getiriyor. Uygulamaların daha hızlı çalışabilmesini mümkün kılan ART, aynı zamanda sistem belleği yönetimine de büyük katkı sağlıyor. Yeniden dizayn edilen çekirdek uygulamalar, 64-bit desteği, yeni uyarı özellikleri ve telefonlar da dahil olmak üzere tüm Android cihazlar için çoklu kullanıcı sistemini beraberinde getiren 5000 yeni API'ya sahip Lollipop, platformun en geniş kapsamlı yükseltmesi sayılıyor.

Galaxy S5 ve LG G3'ün aralıkta güncelleneceğini varsayarsak, bu modelleri takiben ikinci dalga güncellemelerin 2015 başında ulaşmaya başlayacağı yorumunda bulunabiliriz. Bu durumda üreticilerin önceki Android güncellemelerinden daha hızlı bir dağıtım takvimi takip edecekleri öngörüsünde bulunmak mümkün. Önümüzdeki haftalarda mevcut Android telefon ve tabletlerinin Lollipop güncelleme tarihleri hakkında daha fazla detay paylaşılmasını umuyoruz.



Eklenme tarihi: 25.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler