Galaxy S5, Gear 2 ve Gear Fit Türkiye dahil 125 ülkede satışa çıktı

Galaxy S5, Gear 2 ve Gear Fit Türkiye dahil 125 ülkede satışa çıktı

Samsung, şubat ayında tanıtımını gerçekleştirdiği yeni nesil mobil cihazlarlarını bugün resmen piyasaya sürdü. Şimdiye kadarki en geniş kapsamlı satış ağıyla piyasaya sürülen Galaxy S5, aynı anda 125 ülkede tüketicilerle buluştu. Samsung'un önceki nesil amiral gemisi, ilk etapta 60 ülkeye giriş yapmıştı.

En kısa sürede 10 milyon satış barajını aşması beklenen Galaxy S serisinin beşinci nesil üyesi, ekran çözünürlüğündeki artırıma gidilmemesi nedeniyle eleştirilmişti. Ancak yayımlanan ekran analizleri, cihaza eşlik eden 5,1 inçlik Full HD Super AMOLED panelin halihazırda mobil pazardaki en yüksek parlaklık, en düşük ışık yansıtma oranı, en yüksek kontrast ve OLED türünün en az güç tüketen örneklerinden biri olduğunu ortaya çıkardı. Yeni organik materyallerle desteklenen ekranın yanı sıra piyasadaki en hızlı mobil işlemciden gücünü alan S5'in yenilikleri bu kadarla da sınırlı değil.

128 GB hafıza kartı desteği, 0,3 saniyede odaklanabilen 16 MP Samsung ISOCELL kamera, yeni nesil ışık sensörü, parmak izi okuyucu, ultra düşük güç tüketimiyle günlerce kullanım süresi vaat eden güç tasarruf modu ve altın, siyah, beyaz, mavi renk seçeneklerine sahip özel işlemeli polikarbonat kasayla donatılan Galaxy S5'in biri sekiz çekirdekli Samsung Exynos, diğeri dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon çipsetten gücünü alan iki farklı versiyonu bulunuyor.

Şuan yalnızca siyah, beyaz ve mavi renkli sürümleri mevcut olan Galaxy S5'in 16 GB hafızalı versiyonu 2199 TL, 32 GB'lik versiyonu ise 2299 TL seviyesinden satılacak.

Güney Koreli üreticinin yeni nesil akıllı saati Gear 2 de bugün itibarıyla satışa sunuldu. 799 liradan alıcı bulacak aygıt, kare AMOLED ekran, Exynos 3 serisi çipset ve 2.0 MP kamerayı beraberinde getiriyor. Fitness bilekliği fonksiyonlarıyla dikkat çeken kavisli OLED panel ve yine kavisli güç ünitesine sahip Gear Fit ise 549 TL'den satışa çıktı. Avrupa'da bazı Samsung mağazalarında uzun kuyruklar oluşmasına neden olan mobil cihazlar ilk resmi satış günü, beklentilerin üstündeki ön sipariş rakamlarından da anlaşılacağı üzere Samsung için oldukça iyi sonuçlanmış oldu.

Üç cihazın da yakında teknoloji mağazaları ve yetkili operatör bayilerindeki yerini alması bekleniyor. Samsung Galaxy S5'in yeni televizyon reklamını aşağıdan izleyebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 11.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler