Galaxy S5'in 5.25 inçlik QHD Super AMOLED ekran seri üretime girdi

Galaxy S5'in 5.25 inçlik QHD Super AMOLED ekran seri üretime girdi

Son günlerini yaşadığımız 2013'te Full HD çözünürlük standardına geçiş yapan akıllı telefonlar, önümüzdeki yıl da ekran çözünürlüğündeki ilerleyişini sürdürerek yeni bir standarda yükselecek. İlk örneği ağustosta LG Display tarafından sergilenen QHD (Quad HD) standartlı ekranlar 2014'ün tepe seviye telefonlarına eşlik edecek. Bu standardı benimseyeceğini açıklayan üreticilerden Samsung Display, kısa süre önce seri üretime başlayarak sektörün Quad HD'yi yaygınlaştırmak için hazır olduğunu ispatladı.

Ddaily.co.kr'nin haberine göre; Güney Koreli üreticinin alt kuruluşu olan Samsung Display, 5.25 inç büyüklüğünde ve 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü yeni nesil Super AMOLED panellerin hacimli üretimine başlamış. Galaxy S4 ve Galaxy Note 3'teki ekranlarda da kullanılan Samsung'un kendi geliştirdiği elmas altpiksel dizilimiyle geliştirilen ekran, muhtemelen Galaxy S5'e entegre edilecek. Piksel yoğunluğu Galaxy S4'ün 441 ppi değerini geride bırakarak 560 ppi seviyesine çıkan QHD Super AMOLED, iddiaların aksine plastik OLED yerine sıradan cam tabanlı OLED yapısıyla üretiliyor.

Daha düşük çözünürlüklü panellerle arasında kayda değer bir maliyet farkı bulunmayan ve bununla birlikte oldukça yüksek çözünürlüklü, keskin, geniş renk yelpazesine sahip, yüksek karşıtlık oranı ve derin koyu renk performansıyla gelen ekranın Samsung'un rakipleri karşısında bir adım öne geçireceğinden şüphe yok. 5.25 inçlik QHD ekranın yanı sıra yeni nesil Exynos çipset, 3 GB RAM, Android 4.4 Kitkat işletim sistemi, yeni TouchWiz kullanıcı arayüzü ve 16 MP Samsung üretimi ISOCELL kamera sensörüyle donatılacak Galaxy S5'in şubat-mart gibi resmiyet kazanması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 24.12.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler