Samsung Galaxy S5 piyasadaki en iyi ekrana sahip

Samsung Galaxy S5 piyasadaki en iyi ekrana sahip

İlk kez dört yıl önce mobil pazara sunulan Samsung'un kendi geliştirdiği Super AMOLED panelleri, OLED ekran türünün hızla yükselmesine büyük katkı sağladı. Halihazırda OLED piyasasının büyük bölümünü elinde bulunduran Samsung, her yeni üst düzey cihazında ekran teknolojilerini bir adım daha öteye taşımayı başarıyor. Galaxy Note 3 ile sektörün en iyi ekranı ünvanını ele geçiren üretici, kullandığı yeni organik materyaller, yeni elmas piksel dizilimi ve yeni nesil üretim teknolojileriyle LCD türünde çalışmalarına devam eden rakiplerini alt etmeyi başarmıştı. Bu gelişim, S5'te de etkisini hissettirecek.

Ortaya koyduğu detaylı ekran analizleriyle bilinen DisplayMate, yayımladığı son analizinde, mobil pazarın en iyi ekranı olarak nitelendirdiği Galaxy S5'in AMOLED donanımını test etti. 660 nit parlaklığa sahip Note 3'ün de üstüne çıkarak 698 nit seviyesine çıkan ekran, analiz firmasının şimdiye kadar test etmiş olduğu en yüksek parlaklık, en düşük yansıtma, en yüksek renk doğruluğu, yüksek parlaklıkta en yüksek karşıtlık oranı ve izleme açısı arttıkça parlaklık değeri en az düşüş yaşayan panel oldu.

Parlaklığı 2 nitten 698 nite kadar çıkarılabilen, en doğru ve aynı zamanda piyasadaki en geniş renk yelpazesine sahip yapısıyla üst düzey bir görüntü kalitesi vaat eden yeni nesil Super AMOLED, Güney Koreli üreticinin kullanmaya başladığı yeni üretim materyalleri sayesinde böylesine hızlı bir yükseliş ortaya koyabildi. Galaxy S4'e kıyasla %27 daha az güç tüketen panelin LCD-OLED mücadelesinde organik LED ekran teknolojilerinin üstünlüğünü garantiye aldığını söylemek mümkün.

Quad HD çözünürlük standardına geçiş yapmadığı için teknoloji dünyası ve tüketicilerini üzen Samsung, yine de ekran konusunda kayda değer iyileştirmeler yaparak son amiral gemisinde görüntü kalitesi en üst seviyede bir panele yer vermiş. SM-G900F ve G900H model numaralarıyla çıkış yapacak Galaxy S5, önümüzdeki günlerde Türkiye dahil birçok ülkede tüketiciyle buluşacak.



Eklenme tarihi: 31.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler