Galaxy S5'in seri üretimi ocakta başlıyor

Galaxy S5'in seri üretimi ocakta başlıyor

Samsung'a dair çok sayıda doğru bilgi sızdırmayı başaran ETNews, son haberinde, beşinci nesil Galaxy S akıllı telefonuyla alakalı bazı detaylar açığa çıkardı. Güney Koreli üreticinin bir ay kadar sonra yeni amiral gemisi için seri üretime başlayacağını rapor eden güvenilir haber kaynağı, Galaxy S5 olarak bilinen aygıtın teknik özellikleri ve üretim hacmine ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Ocak 2014'te 800.000 - 1.000.000 seviyesindeki bir üretim hacmiyle Samsung fabrikalarında üretilmeye başlayacak Android'li telefon, şubatta satış kanallarına dağıtılmak üzere 6 milyon civarında ürünle tüketicilerin beğenisine hazır hale gelecek. İlerleyen dönemlerdeki üretim grafiği ise piyasanın talebine göre şekillenecek.

Biri metal kasa, plastik tabanlı OLED ekran, diğeri plastik kasa ve sıradan OLED ekrana sahip iki farklı versiyonu olacağı iddia edilen Galaxy S5'in QHD (2560 x 1440 piksel) çözünürlük standardını benimseyeceği tahmin ediliyor. Habere konu olan bunun dışında teknik detaylar şöyle:

- 64-bit ARMv8 mimarisini kullanan ARM Cortex-A53/Cortex-A57 işlemcilerin oluşturduğu sekiz çekirdekli Exynos 6 çipset

- 1,12 mikron büyüklüğünde piksellere sahip Samsung'un ISOCELL teknolojisini kullanan 16 MP kamera

- Samsung üretimi 3/4 GB düşük güç tüketimli DDR3 sistem belleği ve NAND flaş hafıza

- 4.000 mAh pil

- Android 4.4 KitKat işletim sistemi ve yeni nesil Samsung TouchWiz kullanıcı arayüzü

Mart veyahut nisan ayında resmen satışa çıkacağı iddia edilen Samsung Galaxy S V, bazı yeni nesil mobil teknolojilere öncülük etmiş olacak. Rakiplerinin altı ayda bir yeni amiral gemi modeli piyasaya sürmesi nedeniyle Galaxy S5'in çıkış tarihinde değişiklik yapabileceği konuşulan tecrübeli üretici, 2014'te 100 milyon Galaxy S ve Galaxy Note telefonu satma hedefine ulaşabilmek için elinden geleni yapacak.



Eklenme tarihi: 28.11.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler