Galaxy S4 ve Note 3 için Android 4.4 KitKat sürümü ocakta geliyor

Galaxy S4 ve Note 3 için Android 4.4 KitKat sürümü ocakta geliyor

Ekim ayı sonunda yayımlanan Android 4.4 KitKat işletim sistemi versiyonu, geçen ay HTC One ve bazı bölgelerde LG G2 için dağıtılmaya başlamıştı. İki büyük rakibinin hızlı hamlelerine karşılık henüz bir güncelleme takvimi dahi duyurmamış olan Samsung, şu günlerde sorunlu Android 4.3 üretici yazılımlarını yeniden düzenleyip kullanıcılarına ulaştırmakla meşgul. Ancak bu durum firmanın KitKat yol haritasını etkilemiş görünmüyor. Ortaya çıkan son veriler, üst düzey modellerin önümüzdeki yılın başında yeni sürüme yükseleceğine işaret ediyor.

Daha önce Android 4.3 güncelleme tarihlerini açıklayarak dikkat çeken Fransız operatör SFR, bugün Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 için Android 4.4 KitKat yükseltmesinin ne zaman ulaşacağını ilan etti. Ocak-Şubat 2014 döneminde abonelerini bu sürüme güncelleyeceğini müjdeleyen mobil iletişim şirketi, diğer operatörler gibi Samsung ile birlikte test çalışmaları yürüterek firmanın güncellemeleri dağıtıma hazır hale getirmesine yardımcı oluyor.

Saydam arayüz elemanlarıyla bezenen yeni varsayılan Android tasarımı, yazılımsal kızılötesi verici desteği, uygulamaları çok daha hızlı çalıştıracak yeni runtime; ART, çoklu görev ve dokunmatik panel işlemlerinde ciddi iyileştirmeler, bütünleşik Android Device Manager uygulaması ve ekran görüntüsünü video olarak kaydedebilme fonksiyonuyla gelen KitKat sürümüne Samsung'un yenilenen TouchWiz kulalnıcı arayüzü eşlik edecek. Şimdilik kesin dağıtımı tarihi bilinmeyen Galaxy S4, Galaxy Note 3 için yeni Android güncellemesi hakkında daha fazla bilgi için bizi takip edin.

Android 4.4'ün Galaxy S3 ve Galaxy serisinin üst kategorisinde konumlanan son dönemdeki tüm çözümlere gelecek. Fakat dağıtımın ancak 2014 ikinci çeyreğinde bu modellerin tümüne ulaşacağı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 19.12.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

Zafer zaif - 22.12.2013 21:05:00
Her tlf da niye yok 5830s ace guncelleme gelmiyormu
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler